Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İzmir'de konuştu

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İzmir mitinginde partililere seslendi. Demirtaş, "GündoğduMeydanı'ndaki resim, barajın talan olduğunun fotoğrafıdır" dedi.

        Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları:

        Gençlerin sınavsız bir şekilde istediği üniversiteye gitme imkanı. Sizlere iş bulana kadar 15-25 yaş arası bütün genç arkadaşlara genç yaşam kartı. Aylık 200 TL otomatik olarak yatacak. Hiç değilse yol paranız olsun.

        7'den 70'e herkese işsiz kalmayacağınız iş yerinde katledilmeyeceğiniz, Soma'da Ermenek'te olduğu gibi iş cinayetlerinde hayatınızın sudan ucuz olmadığı bir gelecek kurabiliriz.

        7 Haziran sonuçları itibariyle en büyük kırılmayı yaratacak seçim olacak. 7 Haziran akşamı ülkemizin dört bir köşesinde kırılma özgürlükten yana olacak. HDP'nin tarafından yana olacak. 7 Haziran sadece parlamentoda bizi kim yönetecek seçimi değil. Çocuklarımız, torunlarımızbuülkede nasıl yaşayacaklar bir karar vereceğiz. GündoğduMeydanı'ndaki resim, barajın talan olduğunun fotoğrafıdır. Ülkenin dört bir köşesinde her birimizin inancına, kimliğine, yoksulluğuna hakaret edenler kendi hayal dünyalarını, dar ufuklarını partizanca yaklaşımlarını ülkenin 81 vilayetinde egemen kılmaya çalışanlara demokratik cevap vermek lazım. Ülkemizin 81 vilayetinin her biri kendi rengi ve sesi ile güzeldir. 81 ili birbirine benzetmeye, tek bir vilayetmiş gibi tek renge çevirmeye çalışanlara ülkemizin renkli çiçek bahçesini soldurup karanlık Türkiye yaratmaya çalışanlara karşı herkesi HDP'debuluşmaya çalışıyoruz.

        Barışa bir an önce ulaşmamız lazım. Ülkemizin hiçbir yerinde şiddet çatışma olmamalı. Barış kalıcı hale gelmeli ki hemen arkasından darbeci anayasadan kurtulup sivil ve özgürlükçü bir anayasayla Türkiye'nin önünü açalım.

        BURSA'DAKİ İŞÇİLERE SELAM GÖNDERDİ

        Bursa'daki metal işçilerinin başlattığı direniş tam da 'kendi emeğime sahip çıkıyorum' direnişidir. İzmir emekçileri oradaki işçilere ses vermeli.Bursa'daki işçi kardeşlerimiz sizin sesinizi duymalı. 'İzmir'de de işçiler ayakta' diyebilmeli. Ancak böylesi dayanışmalarla ülkemizi düze çıkarabilecek.

        Bizler farklı farklı kimliklere sahibiz. Bunu değitirmek istesek de değiştiremeyiz, değiştirmeyiz. Bütün bu farklılarımızla büyük güçlü bir cumhuriyeti inşa edeceğiz. Her birimiz diğerini olduğu gibi kabul ederek güçlü bir toplum inşa edebiliriz. AKP'nin kışkırtıcı söylemlerine asla kanmayın. Meydanlarda bizi yuhalatıyorlar. Sakın bu tuzağa düşmeyin. Onlar yuhalattıkça siz birbirinize sarılın.

        Büyük bir yalan kampanyasıyla HDP'yi saldırarak provoke ederek baraj altında bırakma oyunlarıyla ülkeyi felakete sürüklemeye çalışıyorlar.

        "10 MİLYONLUK NÜFUSU TEMSİL EDİYORUZ"

        10 milyonluk bir nüfusu temsil ediyoruz. HDP parlamento dışındaysa 10 milyonluk nüfus ne olacak. Saadet Partisi var, başka partiler var. Onlar parlamentoya girmesin, HDP girmesin. Peki parlamento kimin parlamentosu olacak?

        Madem bütün ülkenin Cumhurbaşkanıyım diyorsun, peki ötekileştirdiğin, parlamento dışında bırakmaya çalıştığın yurttaşların nasıl Cumhurbaşkanı olacaksın?

        HDP'yi barajın altında bırakırsak HDP'nin yüzde 9,9 oyluk otomatik olarak AKP'nin hanesine yazılıyor. Bunun için bedava yüzde 10 için bu kadar çirkefleşiyorlar. Buna da demokrasi diyorlar. Bütün Türkiye'nin bu matematiği iyi hesap etmesi lazım. Bizler parti olarak bugüne kadar barajı aşmadık, aşamadık. Tamamı bizim eksiklerimizdi. Yüreğinize dokunamadık. Kendimizi anlatamadık.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa