Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu yalova mitinginde kouştu

        Halka seslenen Kılıçdaroğlu; "Sosyal yardımları kesmeyi bırak, iki katına çıkartacağım. Adam gibi ülke nasıl yönetilir, Ankara'daki beylere öğreteceğim" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca Muharrem İnce ile ilgili de "Zaman zaman şikayet ediyorlar, Muharrem İnce neden Yalova'dan gitti. Muharrem İnce'yi sadece Yalova'ya değil başka illere de gönderiyoruz. Onunla onur duyun öyle bir vekil yetişti ki sadece Yalova için değil tüm Türkiye için çalışıyor" dedi.

        İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

        Mahallelerde 53 bin muhtar yetkisiz konuma getirildi. Size sahip çıkmak yine bizim görevimizdir. 53 bin kardeşime sesleniyorum, sizi halk seçti, size yetkiyi parlamento verecek. Onun yolu da sizi düşünen iktidardır.

        Ben öyle 13 yıl filan istemiyorum. Sadece ve sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Ben sabahın 6'sında oğlumu arayıp paraları sıfırladın mı demeyeceğim. Ben yoksul vatandaşımı düşünüyorum.

        "SOSYAL YARDIMLARI İKİ KATINA ÇIKARACAĞIM"

        Sosyal yardımları kesmeyi bırak, iki katına çıkartacağım. Adam gibi ülke nasıl yönetilir, Ankara'daki beylere öğreteceğim.

        Ben Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği, zatürre geçirip ölen Ayaz bebeği unutmadım. Ama onların haberi bile yok.

        Biz ne dedik? Refahı tabana yayacağız. Aç ve açıkta insan kalmayacak. Diyorlar ki bunu nasıl yapacaksın? Söyledim...

        Emekliye, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğim. Size sözüm söz o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve emekliye bağlayacağım o parayı.

        Asgari ücreti 1.500 lira yapacağız. Ankara'daki bey bu işçiye zulümdür diyor.Ankara'daki bey 14 bin lira maaş alırken bu zulüm olmuyor.

        Şu lafımı unutmayın: Davutoğlu Erdoğan için çalışır; Kılıçdaroğlu halk için çalışır.

        Devletimi, ülkemi, bayrağımı seviyorum; sizlere hizmet etmek istiyorum.

        İşsizlik diz boyu. Hangi istikrardan bahsediyorlar. CHP iktidarında bırakın faizlerin yükselmesini, biz kredi borçlarının en az yüzde 80'ini sileceğiz.

        Kimse bizim vaatlerimizin yanlış olduğunu söylemiyor. Hep "Nasıl yapacaksınız diyorlar?" Ben devlet nasıl yönetilir, kul hakkı nasıl yenmez çok iyi biliyorum.

        Devleti ahlakla yöneteceğiz, ayrım yapmayacağız. Siyasetin kavgasından bu millet bıktı artık.

        MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI

        Zaman zaman şikayet ediyorlar, Muharrem İnce neden Yalova'dan gitti. Muharrem İnce'yi sadece Yalova'ya değil başka illere de gönderiyoruz. Onunla onur duyun öyle bir vekil yetişti ki sadece Yalova için değil tüm Türkiye için çalışıyor.

        Sizin Ankara'daki beyleri cezalandırmanız lazım. Sandığa gideceksiniz "Dur" diyeceksiniz.

        Onların çocukları sınava girmiyor, doğrudan memur oluyor. O düzeni bozacağım.

        Bursa mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar:

        Bursa işçi kentidir. Asgari ücreti 1500 lira yapacağım dedim. Herkesin mutfağında ekmeği, aşı olacak. 1500 liraya itiraz ettiler. İşçiye 1500 lira vermek zulümdür. O beye söylüyorum sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de 1500 lira vermek mi zulüm?

        Kimse endişe etmesin. Kim üretirse, istihdam yaratırsa benim başımın üzerinde yeri vardır. Üreten Türkiye güçlü Türkiye'dir. Ankara'daki beyler 'Sen 1,5 liraya mazotu nasıl verirsin' dediler. Ben 27,5 yılımı devlete verdim. CHP ezilenlerin, fakir fukaranın, emeğin, alın terinin işsizlerin, Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir.

        CHP gelirse sosyal yardımları kesecekmiş... Sosyal yardımları iki katına çıkaracağım. 4 yıl içinde hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek, hiçbir ailede benim tencerem kaynamıyor şikayeti gelmeyecek. Biz yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Baktılar ne söyleseler tutmuyor. Biz bir şey söylüyoruz şikayet ediyorlar. Ben sizden birisiyim.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa