Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kırıkkale'de önemli açıklamalar

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kırıkkale mitinginde konuştu. Konuşmasında mazotu çiftçiye 1,5 liradan vereceğini yineleyen Kılıçdaroğlu, iktidarı "Onlara Kırıkkale meydanından sesleniyorum; Siz Ankara'daki beyler, yakutta, incide, pırlantada mücevheratta ÖTV'yi KDV'yi sıfırladınız. Size bir şey dedik mi, demedik. Kardeşim sen yakutta, incide sıfırlıyorsun, ben de çiftçinin mazotunda sıfırlıyorum. Aramızda fark var. Aramızda Ağrı Dağı kadar fark var" sözleriyle eleştirdi.

        Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları;

        Vatandaş refahtan pay almıyor. Serveti 77 milyona yansıtacağız. Bu ülke büyüyorsa herkes nasibi alacak. Bu ülkede hiçbir çocuk CHP iktidarında yatağa aç girmeyecek. İnsanca, hakça bir düzeni gerçekleştireceğiz. Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi kullanıyor.

        27 buçuk yılımı vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl yapılır, kul hakkı nasıl yenmez en iyi ben bilirim.

        "ONLARLA ARAMIZDA AĞRI DAĞI KADAR FARK VAR"

        Mazotun fiyatı ne? Rafineriden çıkıyor kar dahil 1 lira 21 kuruş. Ben kaçtan vereceğim diyorum; 1,5 lira. Zarar eden var mı? Kimse zarar etmiyor. Peki niye itiraz ediyorlar? Onlara Kırıkkale meydanından sesleniyorum; Siz Ankara'daki beyler, yakutta, incide, pırlantada mücevheratta ÖTV'yi KDV'yi sıfırladınız. Size bir şey dedik mi, demedik. Kardeşim sen yakutta, incide sıfırlıyorsun, ben de çiftçinin mazotunda sıfırlıyorum. Aramızda fark var. Ben halktan, alın terinden yanayım.Onlar, yakuttan, inciden, pırlantadan, köşeyi dönmekten yana. Onlarla bizim aramızda Ağrı Dağı kadar fark var.

        Beni işadamlarına şikayet ediyorlar. "Kılıçdaroğlu asgari ücreti artıracak niye itiraz etmiyorsunuz" diyorlar. Kim ne derse desin, emekçinin yanında olacağım.

        6 milyon 250 bin işsiz kardeşime, onların anne-babalarına sesleniyorum. Yeniden bir tarih yazmak zorundayız. Temiz, namuslu siyasetin önünü açmalıyız. Yolsuzluktan bıkmadınız mı?

        Sizden öyle 13 yıl falan değil, sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin Türkiye'yi şaha kaldıracağım.

        Dün İstanbul'da yüzyılın projesini sundum. Anadolu'yu bütün dünyanın imrendiği bir merkez haline getireceğiz. Bakın Ankara'daki beyler bile "Bu proje yanlıştır" diyemiyorlar.

        Onlar bizim hiçbir projemize itiraz etmiyorlar."bu proje yanlıştır" da demiyorlar. Sadece "Parayı nereden bulacaksın" diye soruyorlar.

        "Başbakan Kemal" sloganı atıyorsunuz, itirazım yok ama çalışacaksınız. Geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş bir kişiyi ikna edeceksiniz.

        "SAYIN DAVUTOĞLU'NA AÇIK ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"

        Kemal Kılıçdaroğlu Kırıkkale mitinginin ardından Kırşehir'de de halka seslendi.

        İşte Kılıçdaroğlu'nun Kırşehir mitinginden satır başları;

        Ankara'daki beyler, "Türkiye'de işsizlik sorunu var bu sorunu şöyle çözeceğiz diyorlar mı?" neden demiyorlar? Ben söyleyeyim, çünkü Davutoğlu Erdoğan'a çalışıyor. Kılıçdaroğlu halka çalışıyor.

        Benim çocuklarım, kardeşlerim köşeyi dönmediler. Onların çocukları gibi değil, sizinki gibi yaşıyorlar.

        Ben hiçbir etnik kimliği, yaşam tarzını siyasete malzeme etmedim.

        Sayın Davutoğlu'na açık çağrıda bulunuyorum. 6 milyon işsiz varken siz yabancılara çalışma kanunu neden getirdiniz?

        İlk 6 ay içinde çitfçi için mazot 1.5 lira olacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa