Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Evine giren genci öldürene müebbet istemi

        Aytekin Akyol'un üzerinden çıkan tabancanın ise kuru sıkı olduğu ortaya çıktı.

        Almanya'da yaşayan Sezai Yakıt, merkez Seyhan İlçesi'nin Mıdık Mahallesi'nde oturan akrabalarını ziyarete geldi. Sahibi olduğu bahçeli dubleks villada kalan Yakıt, geçtiğimiz 2 Şubat'ta akşam saatlerinde kapının açıldığını duydu. Daha önce meydana gelen hırsızlık olayları nedeniyle evine hırsız girdiğini düşünen Sezai Yakıt, av tüfeğini aldı. Aşağı inen Sezai Yakıt, hırsızlıktan kaydı bulunan Aytekin Akyol ile karşılaştı. İddiaya göre Aytekin Akyol belindeki tabancayı çıkararak Yakıt'a 2 el ateş etti ancak silah patlamadı. Bunun üzerine Sezai Yakıt av tüfeğiyle Aytekin Akyol'a 2 el ateş ederek öldürdü.

        KURU SIKI TABANCA ÇIKTI

        Sezai Yakıt kardeşini arayarak durumu anlattıktan sonra polisi aradı. Sezai ile kardeşi 38 yaşındaki Hasan Yakıt aralarında konuşarak suçu Hasan Yakıt'ın üstlenmesine karar verdi. Hasan Yakıt ilk ifadesinde olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söylerken daha sonra Sezai Yakıt suçunu itiraf etti. Sezai Yakıt, Aytekin Akyol'un kendisine silah çekmesi üzerine panikleyerek ateş ettiğini belirterek, "Amacım korkutmaktı. Ancak eve giren şahsa isabet etti. Bu sonucun meydana gelmesini istemezdim, pişmanım" dedi. Sezai Yakıt tutuklanırken kardeşi Hasan Yakıt ise serbest bırakıldı. Aytekin Akyol'un üzerinden çıkan tabancanın kuru sıkı ve ateşleme iğne mekanizmasının olmadığı tespit edildi.

        AİLE HIRSIZ İDDİALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

        Aytekin Akyol'un annesi Nurcan Uçak ile babası Aydın Akyol, oğullarının 'hırsız' denilerek itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Oğlunun hırsızlık suçundan sabıka kaydı olması nedeniyle suçlandığını iddia eden anne Nurcan Uçak, "Benim oğlumu oraya arkadaşı götürmüş. O şahsın kim olduğu bulunursa olay ortaya çıkacak. Oğlum, hırsızlığa gitse o saatte mi gider? Oğlumla birlikte bizim de itibarımızı zedeliyorlar" dedi. Aytekin Akyol'un olay günü 2 aylık hamile eşi Makbule Akyol ise, "Onu oraya kim götürdü, kimle birlikte gitmişlerse o arkadaşı bulunurca cinayetin nedeni ortaya çıkacak. Eşim hırsız değil tuzağa düşürüldü" diye konuştu.

        ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENDİ

        Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Sezai Yakıt hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası, kardeşi Hasan Yakıt hakkında ise suçu üstlenme suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa