Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fuhuş çetesine ‘suç örgütü kurmak’ suçundan dava açıldı

        Hayati ARIGAN / HT GAZETE

        İstanbul Polisi, bir dizi takibin sonunda, üniversiteli kızlara fuhuş yaptıran ve bir erkek ile 5 kadından oluşan çeteye baskın düzenledi. Yakalanan 6 zanlı hakkında ‘örgüt kurmak’ ve ‘fuhuşa aracılık’ suçlarından dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın iddianamesinde, yöneticileri kadın olan örgütün, özellikle öğrenim masraflarını karşılamakta zorlanan üniversiteli kızları hedef seçtiği ve çaresizliklerinden yararlanarak kızları fuhuşa sürüklediği belirtildi. Fuhuş yaptırdıkları kızların kazançlarından komisyon alarak yüksek miktarlarda paralar elde eden örgütün müşterilerinin ise gelir düzeyi yüksek kişiler olduğu belirlendi.

        LİDERLERİ DE, ÜYELERİ DE KADIN

        19 genç kızın mağdur olarak yer aldığı iddianamede, örgüt üyelerinin çalıştırdıkları kızlara ‘takma’ isimleriyle hitap ettiği, randevular için lüks otelleri ve villaları kullandıkları bilgisine yer verildi. Savcı, iddianamede, hiyerarşik yapısını ‘gevşek’ olarak tanımladığı örgütün kızlara şiddet ve baskı uygulamadığını, müşterilerle pazarlıkların ise şifreli bir dille gerçekleştirildiğini vurguladı. Merve C. ve Nilüfer S. hakkında ‘örgüt yöneticiliği’nden 82’şer yıl hapis cezası istenirken, ‘örgüt üyeleri’ olarak nitelendirilen Müjgan T.’nin 18 yıl, Gamze A.’nın 14 yıl, Gözde Y.’nin 10 yıl ve Selçuk K.’nın 22 yıl hapsi istendi.

        ŞİFRELİ KONUŞMUŞLAR

        Çete üyelerinin müşterilerle pazarlıklarda şu şifreleri kullandığı ortaya çıktı: Model Perde: Güzel kadın. Program: Toplu seks. 200’lük Çikolata: Paralı müşteri. Okeye Dördüncü: Toplu seks için kadın temini. Kısa Elbise: Tek seanslık ilişki. Makyaj Yapmak: İlişkiye girmek. Taze Çay: Genç kadın.

        TCK’DAKİ MADDELER NE DİYOR?

        Türk Ceza Kanunu kapsamında, zanlılar için hapis cezası istenen maddeler şöyle:

        SUÇ ÖRGÜTÜ KURMA: (Madde 220-1) Kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kuranlar veya yönetenler, örgütün yapısı, sahip bulunduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaç suçları işlemeye elverişli olması hâlinde, 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılır. Ancak, örgütün varlığı için üye sayısının en az 3 olması gerekir.

        FUHUŞ: (Madde 227-2) Bir kimseyi fuhuşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis ve 3 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılır. Fuhuşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veya tamamen geçimin sağlanması, fuhuşa teşvik sayılır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa