Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ünlü sanatçı Cahit Berkay ifade verdi

        HABERTÜRK/HABER MERKEZİ

        Sanat Meclisi adlı grup tarafından hazırlanan ‘Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur' sloganıyla hazırlanan kliple ilgili olarak yapılan şikayetler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından ‘Suça Teşvik' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

        SUÇLAMLARI KABUL ETMEDİ

        Klipte rol alan sanatçıCahitBerkay, avukatı ile birlikte adliyeye gelerek soruşturmayı yürüten savcılığa ifade verdi. İfadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyenBerkay, "Video klipte yer almamın nedeni, evladını kaybetmiş bir ailenin acısını hissetmemdir. Ülkenin bir sanatçısı olarak halkın adalet talebine destek olma gayesi taşımamdır. Söz konusu videoda vatandaşları hükümete ve kolluk kuvvetlerine karşı kışkırtma, suç işlemeye karşı tahrik iddiaları tarafımca kabul edilemez. Videoda diğer sanatçılarla birlikte yer almamın amacı uzunca bir süre Berkin Elvan'ın ölümüne neden olan şüphelilerin halen bulunulamaması ve tespit edilememesidir" dedi.

        KLİPTE YER ALMAYA KARAR VERDİM

        Berkayifadesinde, ‘Sanat Meclisi' isimli oluşumdan haberdar olmadığını teklif üzerine, yaşam hakkına önem veren bir sanatçı olarak bu klipte yer almaya karar verdiğini söylediği öğrenildi.

        DİĞER SANATÇILAR DA İFADE VERMİŞTİ

        Soruşturma kapsamında, daha önce Tarık Akan ve Şevval Şam'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin ifadesi alınmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa