Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da Suriyeli bir kadına fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla yakalan 2 kişi hakkında 16 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı

        Neşet KARADAĞ / HABERTÜRK

        Fuhuş yapan 2 çocuk annesi Suriyeli kadın ise ifadesinde kendi isteğiyle fuhuş yaptığını belirterek, "Kocam işsizdi. Çocuklarım aç kaldı. Çocuklarım için kendi isteğimle fuhuş yaptım" dedi.

        Suriye'deki iç savaştan kaçan 36 yaşındaki Yusuf H. ile eşi H.A., 2 çocukları ile birlikte 8 ay önce Hatay'ın Altınözü ilçesine yerleşti. Aile, işsizlik ve maddi imkansızlıklar yüzünden zor günler geçirmeye başladı. Muhasebecilik yapan Alaaddin T., tanıştığı Suriyeli aileye iddiaya göre, Adana'da fuhuş yaparak geçinmelerini sağlamaları için teklifte bulundu. Teklifi kabul eden aileyi Adana'ya getiren Alaaddin T., aileyi Sündüs M.'nin evine yerleştirdi. Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine 8 Mart'ta Suriyeli kadının ailesiyle kaldığı eve baskın yaptı.

        'ÇOCUKLARIM AÇTI'

        Suriyeli H.A. ise ifadesinde, savaştan kaçtıklarını eşinin savaşta yara aldığı için çalışamadığını, bu nedenle çocuklarının 5 gündür aç olduğunu, fuhuş yapmak zorunda kaldığını belirterek, "Kocam işsizdi. Çocuklarım aç kaldı. Çocuklarım için kendi isteğimle fuhuş yaptım" dedi.

        Gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen Sündüs M. tutuklanırken, Alaaddin T. ise serbest bırakıldı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda Suriyeli kadını çaresizliğinden faydalanarak fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla 'İnsan ticareti yapmak, bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek veya yer temin etmek' suçlarından Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki şüpheli hakkında 16 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa