Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir Dokuz Eylül Üniversite’sindeki burs yolsuzluğu ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

        Nihat ULUDAĞ/HABERTÜRK

        İzmir Dokuz Eylül Üniversite’sindeki burs yolsuzluğu ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Çetenin 70 yaşın üzerindeki 5 kişinin hesabına da para aktardığı ortaya çıktı.

        2013’te İzmir, Afyonkarahisar, İstanbul, Mersin ve Muğla’da düzenlenen eşzamanlı operasyonda liderliğini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kayıt Kabul Bölümü Şube Müdürvekili Deniz Ö.’nün yaptığı, aynı bölümde memur olarak çalışan Duygu G., Mustafa K., Süleyman Y. ile Bolvadin Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören Ahmet G. ve Devrim D.’nin bulunduğu iddia edilen yolsuzluk çetesi çökertilmişti. İzmir Adliyesi’nde örgüt yöneticisi 8 kişi ile birlikte paraların transferlerine aracılık ettikleri ileri sürülen 132 şüpheli hakkında dava açıldı. Halen görülen davanın soruşturmasında ise örgüt yöneticilerinin, başkalarına ait banka kartlarını temin ettikleri, kart sahiplerine de her havale için 100-200 TL verdikleri belirlendi. Banka kartlarına çok sayıda para transferi yapıldığı için sanık olanlar arasında 77 yaşındaki Hasan K., 73 yaşındaki Hatice K., 70 yaşındaki Neriman S., 70 yaşındaki Nermin T. ve 75 yaşındaki Mehmet Y.’nin de olduğu ortaya çıktı. Bu kişiler hakkında da “nitelikli zimmet suçuna yardım etme, örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçlarından dava açıldı.

        VURGUNU BÖYLE YAPMIŞLAR

        İddiaya göre Fulya Y., Baran U. ve Ahmet G., öğrencilerden topladıkları banka kartlarını Afyonkarahisar’da bulunan Maden Mühendisi İlknur G.’ye gönderdi. İlknur G. de bu kartları, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci İşleri’nde Şube Müdürvekili olarak çalışan Deniz Ö. ile aynı yerde büro memuru olan Duygu G.’ye verdi. Ele geçirdikleri kartlara, “sehven yatan paranın iadesi”, “sehven yatan fazla paranın iadesi”, “fazla yatan harç iadesi”, “kayıt yaptırmadığından iade” gerekçeleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi hesabından para transferi yaptılar. Böylelikle 2005 ve 2013 yılları arasında üniversite hesabından toplam 7 milyon 401 bin 422 TL vurgun yaptıkları belirlendi.

        ÇETE ÜYELERİ HIZLA ZENGİNLEŞMİŞ

        Soruşturmada sanıklardan Deniz Ö. ile eşi Hakan Ö. ve çocukları Burçin Ö. ve kızı Merve Ö. adına kayıt edilen tüm mal varlıklarının 2005’ten itibaren alındığı, Duygu G. ile eşi Serdal G. ve anne babasının da bu tarihten itibaren mal varlıklarının arttığı görüldü. İlknur G.’nin de Serkan S. ile birlikte mermer işletmesi bulunduğu, bu işletmenin suç tarihleri arasında kurulduğu ortaya çıktı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa