Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dilenen çocukları demir parmaklıkların ardına koydular iddiasına Şanlıurfa Belediyesi'nden yanıt geldi

        Bazı haber sitelerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin, dilenen çocukları toplayıp parmaklıkların ardına attığı iddialarının yer aldığı görüntüler yayınlandı. Şanlıurfa Belediyesi bu iddialara yanıt verdi.

        İddialara göre, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çoğunluğu Suriyeli olan ve kırmızı ışıklarda dilenen çocukları toplayıp cezaevi gibi parmaklıklı bir yere kilitledi. Bir vatandaşın cep telefonuyla çekilen görüntülerin ardından Şanlıurfa Belediyesi yazılı açıklama yaparakbu yerin cezaevi değil zabıta karakolu olduğunu belirtti.

        Belediye'nin açıklaması şöyle;

        Bugün yerel bir haber sitesinde yayınlanan "UrfaBelediyesiÇocuk Hapishanesi Kurdu" başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu bina Tarihi Doğu Surlarımızda bulunan ve daha önce Zabıta Daire Başkanlığımız İdari Binası olarak kullanılmaktaydı. Şu anda ise Bölge Zabıta Amirliği olarak kullanılmakta olan bir yerdir. Bahse konu demir korkuluklar proje kapsamında tarihi yapıyı korumaya yönelik olarak Doğu Surları onarım kapsamında yapılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa