Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyet Genel Müdürlüğü, yurtdışına uzman polis ekibi göndererek göstericilere zarar vermeyen gaz fişeği araştırması yaptırdı.

        Nihat ULUDAĞ-Yusuf DOĞAN/HABERTÜRK

        Okmeydanı’nda, Gezi Parkı eylemleri sırasında 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın polisin attığı gaz fişeğiyle ağır yaralanması ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmesi polisi, ‘gaz fişeği’ konusunda arayışa itti.

        Emniyet Genel Müdürlüğü, yurtdışına uzman polis ekibi göndererek göstericilere zarar vermeyen gaz fişeği araştırması yaptırdı.

        Uzun süren inceleme sonrasında Brezilya’da, Zed’den (gaz tüfeği) ateşlendikten sonra 3 ve 6 parçaya ayrılan gaz fişekleri alınmasına karar verildi.

        POLİS EĞİTİLİYOR

        Bu fişeklerin yakın mesafeden isabet etmesi halinde de yaralanmaya neden olmadığı bildirildi. Yeni tip gaz fişeklerinin kısa süre önce İstanbul’da kullanılmaya başlandığı öğrenilirken tüm illerde polise bu gaz fişeklerinin kullanımıyla ilgili eğitim verilmeye başlandığı belirtildi. Brezilya’dan satın alınan yeni tip gaz fişeklerinin önümüzdeki dönemde Türkiye’de üretileceği kaydedilirken eski tip gaz fişeklerininse polis tarafından imha edileceği açıklandı.

        Birçok toplumsal olayda polisin “Dikkat son kullanma tarihinden sonra kullanmak tehlikelidir” yazan kullanma tarihi geçmiş gaz bombalarını kullanması kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa