Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü, Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit Savcı Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu

        Umut TÜTÜNCÜ / İSTANBUL

        Resmi temaslarda bulunduğu Romanya'daki programını yarıda keserek Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelir gelmez şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Başakşehir'de oturan ailesini ziyaret etti. Akşam saat 20.30 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen Erdoğan buradan şehit savcının evine geçti.

        Erdoğan'ı şehit Savcı Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz kapıda karşıladı. Yaklaşık bir saat süren ziyaret sırasında Erdoğan, evin bahçesine kurulan taziye çadırını da ziyaret ederek Kiraz'ın yakınlarına başsağlığı diledi. Erdoğan, çadıra gelirken kendisini alkışlayan vatandaşları uyararak alkışlamamalarını istedi. Taziye çadırında vatandaşlara hitap eden Erdoğan, şunları söyledi:

        "FIRSAT VERMEMİZ LAZIM"

        "Gerek sosyal medyada gerek bir kısım medyada çıkan resimler asla bizi ürkütmemeli. Tam aksine bir defa bizim korkuyu korkutmamız lazım. Bizim kaderin üstünde bir kader vardır anlayışı ile yürümemiz lazım. Kazaya ve kadere inanmış insanlar olarak biz, bu medeniyetin mensupları, insanları olarak inşallah sabırla, inançla yolumuza kararlılıkla devam etmemiz lazım. Ülkenin huzuruna refahına kast edenler bu ülkede inşallah arzu ettikleri o tabloyu bulamayacaklar. Ben buna inanıyorum. Ve buna bizim fırsat vermemiz lazım.

        "VATAN CADDESİ'NDEKİ TABLO..."

        Demek ki daha farklı tedbirler almamız lazım. Şunu bilmemiz gerekiyor. Bugün buradaki tablo, arkasından Vatan Caddesi'ndeki tablo bizlere bir şeyler noktasında çok daha dikkatli, çok daha hassas olmamızı gerektiriyor. Efendim, bunlar cübbeli, cübbeli aranmaz. Hayır, bal gibi aranır diyeceğiz ve bunun tedbirlerini alacağız. İşte cübbeli dendi, bu şekilde girdi. Bunlar yıllar öncesinin ne yazık ki şu anda bize faturasıdır. Biz onlar da aranmalıdır dediğimizi zaman çok bize saygısızlık yapıldı."

        DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞECEK

        Telefonla Davutoğlu ile görüştüğünü ve bugün detaylı bir görüşme yapacağını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Ne gibi adımlar atacağız, bunları özellikle tespit edeceğiz. Gün birlik günüdür. Gün beraberlik günüdür. Adeta bir milli duruşun olması gereken gündür. Bu konularda hassasiyetimiz gerekiyor. Ve inancımızın bize en Emrettiği istikamette de inşallah bu yürüyüşümüzü devam ettireceğiz."

        FATİHA OKUMAYA DAVET ETTİ

        Kiraz'ın ailesine, adalet camiasına, millete başsağlığı dileyen Erdoğan, "Rabbim kendisini inşallah şehitler makamında taltif etsin" diyerek, çadırdaki vatandaşları Fatiha okumaya davet etti. Edilen duanın ardından vatandaşlar tekbir getirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa