Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alanların terör örgütü üyesi Mehmet Şafak Yayla ile Bahtiyar Doğruyol olduğu açıklandı

        HABERTÜRK

        Terör örgütü DHKP-C üyesi 1991 Zonguldak doğumlu Mehmet Şafak Yayla’nın adı 2012’den itibaren “canlı bomba” eylemi gerçekleştirecek örgüt militanları arasında yer aldı. Hukuk Fakültesi öğrencisi Yayla’nın bu listede yer alan adı ve fotoğrafı tüm emniyet birimlerinde bulunuyordu.

        18 Ocak 2014’te Okmeydanı’nda canlı bomba operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest kalan Yayla, 22 Ocak 2013’te de DHKP-C örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış ve İstanbul 2 No’lu Hâkimliği tarafından tutuklanmıştı. Taksim’de polis noktasına yapılan eylem nedeniyle halen aranan Elif Sultan Kalsen de aynı operasyonda yakalanıp cezaevine gönderilmişti. Her 2 örgüt üyesi de bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

        İkinci isim Bahtiyar Doğruyol ise Ardanan 1987 doğumlu. Yayla ile Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nden koğuş arkadaşı olan Bahtiyar Doğruyol’un Yunanistan’daki Lavrion Kampı’nda bomba eğitimi aldığı öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa