Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertürk TV'de Veysi Ateş'e önemli açıklamalarda bulundu

        HABERTURK.COM

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in konuğu oldu. Çelik, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

        İşte Çelik'in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

        - Başbakanımızın konumu farklı Cumhurbaşkanımızın konumu farklı. Biz farklılıkları bir arada en iyi barındıran siyasi hareketiz.Sayın Abdullah Gül'ü seçtirmemek için hareket edenler bugün başkanlığa karşı.

        - Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'ın konuşmasının bütün boyutları yok kelime olarak alınmış. İyi de nasıl dolduruldu. Belli çevreler iki güç gün önce yaşanan süreci sürdürme gayreti içindeler. Melih Gökçek çıktı çok net net şekilde 'Emir demiri keser' dedi.

        'ARINÇ'A DA GÖKÇEK'E DE TEŞEKKÜR EDERİM'

        - O anlık yaşanan duygusal atmosferi iki büyüğümüz kendileri başlattı, kendileri kapattı. Bu boyutta olmasının hoş olduğunu söylemem ama 13 yıldır herkesin söyleyeceği şeyler olabilir. Birikmiş şeyler olabilir ama bakanlar kurulunda il başkanları toplantısında saatlerce konuşma imkanınız var. Konu hem kapandı hem tatlıya bağlandı. Tartışmadan kısa sürede döndükleri, partiye yaraşan çizgiye geldikleri için ikisine de teşekkür ediyorum.

        'YENİ ARKADAŞLAR BİRİKİMİMİZİ HİSSEDECEK'

        - (Üç dönem kuralı) Bir yenilenmeye ihtiyaç var. Biz yokuz ama aktif olarak görev alacak arkadaşlar bütün birikimlerimizi yanında hissedecek. Hafızayı yeni arkadaşlara bırakacağız gerekli irtibatlar sağlanacak.

        - 3 dönem kuralı, o kararlılık Sayın Erdoğan için de geçerliydi. Yani 'Benim için geçerli senin için değil' anlayışı Ak Parti'de hiç olmadı.

        '400 VEKİLİ AK PARTİ İÇİN İSTEMİŞ OLABİLİR, EVLADI GİBİ'

        - (Cumhurbaşkanlığına örtülü ödenek sağlanması) Halkın seçtiği Cumhurbaşkanlığı farklı hüviyet kazandı. Neden 400 vekil desin bu neyi gösteriyor? 'Ey milletim bu konu Türkiye yeni bakış açılarıyla geleceğe yürümeli' anlamındadır. Özelde 400 milletvekilini Ak Parti için istemiş olabilr Ak Parti evladı gibi.

        'BEN BOZARIM, DERVİŞ SEN DÜZELT'

        - (Kılıçdaroğlu'nun emeklilere çift maaş ikramiye taahhüdü) Kılıçdaroğlu bunu bir hafta önce söyledi. Dün Sayın Kemal Derviş'le görüştü. Bunu şöyle temin ediyorum 'Ben dengeleri bozmaya geliyorum sende hazır ol tekrar düzeltmek içni seni çağırırım'. Kaynağını göstermeden 30 katrilyona yakın vereceğim diyorsun. Kurumun açığı da şu an 20 milyar. Oldu 50 milyar... Uzun yıllar orada genel müdürlük yapmış birisinin 30 milyarlık yükü nasıl koyuyor...

        'KAYNAK BULMADAN VERİRSENİZ HER ŞEYE ZAM YAPARSINIZ'

        - Popülüst yaklaşımlarla değil ekonominin gerçekleri çerçevesinde emeklilere memurlara ne yapabiliriz bunu düşünüyoruz. Teknik olarak mümkün kaynağını bulmadan çıkarır verirsiniz yatırımları kısarsınız her şeye zam yaparsınız. 30 milyarı 2015'te çıkaracağım dediğinde yabancı 'Bu zam olarak millete dönecek' deyip yatırım yapmaz. Bu yüzden doğru değil.

        "KIDEM TAZMİNATI 'TORBA YASA'YA EKLENEBİLİR"

        Çok net ifade ediyorum ben isterdim ki 7 Haziran'a kadar kıdem tazminatı işini çözebilseydik. İş güvenliği ile ilgili bir yasa var. O yasa Meclis'e gelmişken kıdem tazminatını ilave edebiliriz. İşçinin tazminat parası patronun cebinde 15 yıl kalmasın. Yani bunda da serbestlik yapalım. İşçinin parası kendi hesabında duracak ama devlet bundan kazançlı çıkacak.

        Taşeronluk sistemi ile ilgili soru üzerine Bakan Çelik, "Taşeron sistemini düzenledik. Seçimden sonra gerekli ayrıntıları açıklayacağız." dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa