Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sultanahmet'te polise yönelik saldırı düzenleyen canlı bombanın kimliği belli oldu: Diana Ramazova

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        MİT ve em­ni­ye­tin olayı aydınlatmak için ortak çalıştığı Sultanahmet saldırısında, sal­dır­gan ka­dı­nın Rus uy­ruk­lu Diana Ramazova ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı.

        Sultanahmet'te Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlediği bombalı saldırıda ölen canlı bomba kadının Rus uyruklu Diana Ramazova olduğu ortaya çıktı.28 yaşında ve 2 aylık hamile olduğu kesinleşen Ramazova'nın üzerinden bir cep telefonu çıktığı, polisin SIM kartından tüm görüşmelerini mercek altına aldığı bildirildi.

        CANLI BOMBANIN 'EL KAİDE' VE 'IŞİD' BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

        Öte yandan DHA'nın haberine göre Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren kadın canlı bombanın 2014 yılının haziran ayında Türkiye'ye turist olarak giriş yaptığı belirlendi. Canlı bombanın "El Kâide" ve "IŞİD" terör örgütleriyle bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi.

        DHKP-C ÜSTLENMİŞ, BAŞKA BİR İSİM AÇIKLAMIŞTI

        Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne İngilizce 'cüzdanımı kaybettim' diyerek gelen kadın canlı bomba üzerindeki bombayı patlatmış, polis memuru Kenan Kumaş şehit olmuş, bir polis memuru da yaralanmıştı. Saldırıda canlı bomba olay yerinde ölmüştü. Olayı terör örgütü DHKP-C'nin gerçekleştirdiği canlı bombanın ise Elif S. K. olduğu iddia edilmişti. Aile ise yaptıkları teşhis sonucunda cesedin kızlarına ait olmadığını açıklamıştı.

        İÇİŞLERİ BAKANI ALA: ÖNEMLİ BİLGİLER ELDE ETTİK

        İçişleri Bakanı Efkan Ala, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Önemli bilgiler elde ettik, kimliğini tespit ettik. Daha önceki Dolmabahçe saldırısıyla ilgili bazı gözaltılar oldu, onlar tutuklandı. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakımından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz"dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa