Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar, Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası konuştu

        HABERTURK.COM

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

        Arınç, çözüm sürecine ilişkin "HDP bugün çok önemli bir görev yapıyor.HDP süreci dürüstlükle götürmezse süreç de olumsuz etkilenir" dedi.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını eleştiren Arınç, "Birincisi söylenenler hükümeti zor duruma düşürüyor. Siz bunları söylediğiniz de hükümet bunları vaat etmiş gibi oluyor, hayır biz kurumsal olarak bunlar olabilir, üzerinde çalışalım diyoruz. İkincisi Öcalan'ın bile talep etmediği, Öcalan'la hükümet olarak görüşmediğimiz, MİT'in bu görüşmeleri yaptığı bilindiği halde onun taleplerinin dışında bir takım şeyler ileri sürmek suretiyle Öcalan'ı da zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyorsunuz" şeklinde konuştu.

        Arınç, Edirne'deki Büyük Sinagog tartışmalarına ilişkin ise "Sayın Valimiz yanlış yapmıştır. Kendisini şahsen çok sayar, sever ve takdir ederim. Hissi davranmıştır" ifadelerini kullandı.

        Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

        Görev yapan 860 bin öğretmenin 457 bini AK Parti hükümetleri döneminde atandı, ocak ayında 15 bin öğretmen daha atanacak.

        BAŞBAKAN'IN TUNCELİ ZİYARETİ

        Başbakan'ın Tunceli ziyareti önemliydi. Önemli sonuçları da olacak.

        ÇÖZÜM SÜRECİ

        Tehdit ve şantajların olduğu bir ortamda eleştiriler de normaldir. HDP kötü politika yapmayı tercih ediyor.

        HDP bugün çok önemli bir görev yapıyor. Çözüm süreci içerisinde Öcalan ile ve diğer paydaşlarla irtibat konusunda ve bir siyasi kanat olarak halkı temsil eden bir siyasi parti ve milletvekilleri olarak onların çok daha sorumlu davranması, çok daha anlayışlı olması hükümetle ilişkilerini çok daha dürüst götürmeleri gerekir. Bunun dışına çıktıkları zaman çözüm süreci bundan olumsuz etkilenir.Süreci baltalamaya çalışanlar var.

        KOBANİ EYLEMLERİ

        Sayın Demirtaş, çağrı yaptı, kaos yaşandı.6-7 Ekim olayları yüzdeki makyajları bozdu.

        SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ

        Hiçbir gazete sayın Demirtaş'ın 1,5 ay boyunca nerede olduğunu merak etmedi. Biz neler olduğunu iyi biliyoruz. Sahici olun, kendiniz olun. Çözüm sürecini tıkayacak hiçbir şey yapmayın. Birincisi söylenenler hükümeti zor duruma düşürüyor. Siz bunları söylediğiniz de hükümet bunları vaat etmiş gibi oluyor, hayır biz kurumsal olarak bunlar olabilir, üzerinde çalışalım diyoruz. İkincisi Öcalan'ın bile talep etmediği, Öcalan'la hükümet olarak görüşmediğimiz, MİT'in bu görüşmeleri yaptığı bilindiği halde onun taleplerinin dışında bir takım şeyler ileri sürmek suretiyle Öcalan'ı da zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyorsunuz. Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan'ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz?

        Hükümet çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor. Kamu güvenliğini bozacak eşkiyalığa karşıyız.

        HASTA TUTUKLULARIN DURUMU

        Sadece KCK'dan tutuklananlar için düzenleme olmaz.

        YARGITAY'IN YARGI PAKETİ TEPKİSİ

        Yargıtay Başkanı şahsi açıklama yapmış. Bazı itirazlar varsa karşılığı Adalet Bakanlığı verir.

        EDİRNE'DEKİ SİNAGOG TARTIŞMASI

        Biz ülkemizde yaşayan farklı inanç gruplarına da azınlıklara da onların vakıflarına da eşit gözle objektif gözle bakıyoruz. Onları Türkiye'nin bir parçası görüyoruz. Dolayısıyla sinagogu tekrar restore ederken bugüne kadar ibadet yapılmış bir yerden ibadet yapma imkanını veya fonksiyonunu almayı düşünmedik.Sinagog sinagogtur. Osmanlı padişahları zamanında yapılmıştır ve Osmalının da, cumhuriyetimizin de dini özgürlükler anlamında farklı inanç gruplarına tanıdığı imkanları en güzel şekilde ifade etmektedir.Sayın Valimiz yanlış yapmıştır. Kendisini şahsen çok sayar, sever ve takdir ederim. Hissi davranmıştır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa