Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Bütün partiler terörü kınamalı"

        Aktütün saldırısında 15 askerin şehit edilmesiyle ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Teröre sahip çıkmayı, terörü desteklemeyi, terörü bir anlamda meşrulaştırmayı mazur görerek, terörle mücadele götürülemez. Meclisteki bütün partiler hiçbir ayrım göstermeden terörü kınamalıdır, ret etmelidir" dedi.

        Antalya'da bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Aktütün saldırısında 15 askerin şehit edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Baskında 15 şehidin olduğunu 2 askerin de kayıp olduğunu belirten Baykal, "Maalesef ilk kez de olmuyor. Aktütün Karakoluna bundan öncede ciddi saldırı yapılmıştı ve çok ciddi kayıplar yaşanmıştı. Bu olayda bir bayram ortamında çok acı bir haber oldu. Hepimiz yüreğimizden yaralandık. Vahim bir tablo. Türkiye terörle mücadele konusunu yeni bir anlayışla değerlendirmek durumundadır. Teröre sahip çıkmayı, terörü desteklemeyi, terörü bir anlamda meşrulaştırmayı mazur görerek, terörle mücadele götürülemez. Terörle mücadelenin kaçınılmaz bir boyutu, terörün bu işin dışında kalan herkes tarafından kararlılıkla kınanmasını sağlamaktır. Yaşanan olayı terör olarak nitelemekten kaçanlar, buna terör diyemeyenler, bu olayı kınayamayanlar toplumda faaliyetlerini sürdürdükleri sürece, terörlü mücadele ciddi sorunlarla karşı karşıya kalır. Bu çok acı bir haber. Büyük üzüntü içindeyiz. Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Türk Silahlı Kuvvetlerimize acılarımı yürekten paylaştığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

        BÜTÜN SİYASİ PARTİLER TERÖRÜ KINAMALADIR

        Terör mücadelenin yıllardır devam ettiği ve bu konuda bir yanlışlığın olup olmadığı yönündeki bir soruya Baykal, "Terörle mücadele dünyanın her yerinde güçtür. Dünyanın her yerinde, terörlü mücadele eden her ülke tutarlı ve kararlı davranır. İspanya'da bu böyledir. İngiltere'de böyledir. Teröre, terör denilmemesini mazur görerek, terörle mücadele edilemez. Hepimiz bu olayı kınamalıyız, bunun terör olduğunu ifade etmeliyiz. Bunu reddetlemiyiz. Hem bunu ret etmeyeceğiz, hem bunu mazur göstereceğiz, hem himaye edeceğiz, hem de meşru bir siyasi faaliyet içinde olmaya devam edeceğiz. Bu olamaz. Bu konu bizi hep derinden etkilemiştir. Defalarca TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdık. Terörle mücadele konusunda ortak bir anlayış geliştirmeyi düşündük. Maalesef bu konularda gerekli ilgili gösterilmedi. Böyle bir siyasi dayanışmaya ihtiyaç var. Meclisteki bütün partiler hiçbir ayrım göstermeden terörü kınamalıdır, ret etmelidir. Bu konuda hiçbir siyasi çatlak olmamalıdır. Ayrıca bir büyük toplumsal dayanışmayı sergilemeliyiz" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa