Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Başmüzakereci değişirse, açıklamasını yaparız"

        Başbakan Erdoğan, 4 gün sürecek ve Türkmenistan'dan sonra Moğalistan'ı da kapsayacak olan seyahatinden önce, Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başmüzakerecinin değişeceğine ilişkin iddialar üzerine “Böyle bir adımı attığımızda bunun zaten açıklamasını yaparız. Bunun önceden dedikodusunu yapmanın faydalı olduğuna inanmıyorum ve bunu da doğru bulmuyorum” dedi. Başbakan Erdoğan, Başmüzakerecinin değişeceğine ilişkin iddialar üzerine şunları söyledi:

        "Gündeme geldiğinde gerekli açıklamalar yapılır. Şu anda Avrupa Birliği'ne yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla ve ilgili bakan arkadaşlarımızla, bürokrat arkadaşlarımızla sürdürüyoruz. Böyle bir adımı attığımızda bunun zaten açıklamasını yaparız.

        Bunun önceden dedikodusunu yapmanın ben faydalı olduğuna inanmıyorum ve bunu da doğru bulmuyorum. Çünkü bu muhataplarımızı da rahatsız eder, sıkıntıya düşürür. Şu andaki görevde bulunan arkadaşımızın da performansını olumsuz etkiler"

        Başbakan Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’un daveti üzerine bugün ve yarın Türkmenistan’da, Moğolistan Başbakanı Sanjaa Bayar’ın daveti üzerine de 4-6 Ekim’de de Moğolistan’da resmi ziyaretler gerçekleştirecek. Erdoğan ziyareti kapsamında, Orhun Anıtları’nın bulunduğu Hoşo Saydam ile Karakurum’u birbirine bağlayan 46 kilometrelik "Bilge Kağan Karayolu"nun açılışını yapacak.

        Başbakan Erdoğan’a Türkmenistan ziyaretinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de eşlik edecek. Türkmenistan ziyareti sırasında yapılacak ikili ve heyetler arası görüşmelerde, Türkiye ile Türkmenistan ilişkilerinin gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak. Ziyaret esnasında Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Toplantısı yapılacak ve Başbakan Erdoğan bu ülkede bulunan Türk vatandaşları ve iş adamlarıyla bir araya gelecek.

        -TÜRKİYE MOĞOLİSTAN İLİŞKİLERİNİN 40. YILI-

        Erdoğan’ın ziyaretinin ikinci bölümünde Türkmenistan’dan Moğolistan’a geçecek. Moğolistan’da TİKA tarafından yaptırılan Orhun Anıtları'nın bulunduğu Hoşo Saydam ile Karakurum'u birbirine bağlayan 46 kilometrelik Bilge Kağan Karayolu’nun açılışını gerçekleştirecek olan Erdoğan, Orhun Anıtları'nın korunması için inşa edilen Orhun Müzesi, ve başkent Ulanbator'da ismi “Mustafa Kemal Atatürk” olarak değiştirilen okulun önündeki Atatürk büstü ve Ankara Caddesi'nin açılışlarını da gerçekleştirecek. Erdoğan’ın Moğolistan ziyareti 2009 yılında iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 40. yılı olmasından dolayı ayrı bir önem taşıyor. Erdoğan ve beraberindeki heyet 6 Ekim'de yeniden yurda dönecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa