Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "İflas ettiniz, bu yanlış yoldan vazgeçin!"

        Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, ''AK Parti'deki kardeşlerimize sesleniyorum iflas ettiniz. Bir an evvel milli görüşe dönün'' dedi.

        Erbakan, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığındaki bayramlaşma töreninde partililere hitap etti.

        Türkiye'de işsizliğin arttığını söyleyen Erbakan, ''Her zaman böyle işsizlik olmuyordu. Şimdi korkunç bir şekilde işsizlik artıyor. 15 milyon işsiz var'' dedi.

        Erbakan, Türkiye'nin borcunun da korkunç boyutlara ulaştığını savunarak, ''Kim ödeyecek bu borcu, nasıl ödeyecek?'' diye sordu.

        Türkiye'de, Alevi-Sünni, laik-antilaik, Kürt-Türk gibi çeşitli şekillerde bölücülüğün tüm gücüyle kışkırtıldığını iddia eden Erbakan, bunların 6 yıllık AK Parti iktidarında yaşandığını ileri sürdü.

        Hükümetin Kıbrıs ve AB politikalarını eleştiren Erbakan, ''Nedir bu AB işi? Siz değil miydiniz? Kızılay'da havai fişekler attınız, Avrupa ile müzakereler başlıyor diye bayram ettiniz. Ne oldu? Şimdi AB lafını ağzına alamıyorsun. İşte milli görüşten ayrılmanın sonuçları'' diye konuştu.

        Erbakan, Türkiye'nin önünde büyük sorunlar varken, CHP ve AK Parti'nin ''Tencere dibin kara, seninki benden kara'' şeklinde birbirleriyle uğraştıklarını iddia ederek, ''Bu nasıl iktidar, bu nasıl muhalefet? Birbirinizle aynısınız. Bir farkınız yok'' dedi.

        Tüm bu sorunların çözümünün ancak ''milli görüş politikalarıyla'' olabileceğini savunan Erbakan, şunları kaydetti:

        ''AK Parti'deki kardeşlerimize sesleniyorum, bu gidişle bir yere varamazsınız. Milli görüşten ayrılmakla hata yaptınız, iflas ettiniz. Bir an evvel milli görüşe dönün. AK Parti, milli görüşe ancak Saadet Partisine katılmakla dönebilir. Kendilerine ağabeyleri olarak tavsiyem budur. Bu yanlış yoldan vazgeçin. Milli görüşten başka çare yoktur.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa