Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Toptan'dan hükümete çok önemli mesajlar

        ''HARİTAMIZ, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZDİR''

        TBMM Başkanı Toptan, şunları kaydetti:

        ''Meclisimiz, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma, demokrasi ve özgürlükleri geliştirme yolunda bu dönemde çok sayıda önemli düzenlemeyi hayata geçirecektir. Hedefimiz bu yol ve haritamız da Anayasa'da ifadesini bulan demokratik, laik, sosyal ve üniter yapılı demokratik cumhuriyetimizdir.

        Meclisimizin bu anlayış içerisinde, sorunlara, ülkemizin ve milletimizin yararları doğrultusunda, en doğru ve gerçekçi çözümleri bulacağına yürekten inanıyorum. Çalışmalarımızı, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü ortamı içinde sürdüreceğimizden kuşku duymadım, şimdi de kuşku duymuyorum.''

        -''FIRSATLARI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELİYİZ''-

        Son günlerde yaşanan küresel dalgalanmalar nedeniyle dünya ekonomilerinin derinden etkilendiğini belirten Toptan, ''Dünya piyasalarını sarsan bu ekonomik kriz ortamlarının iyi değerlendirilmesi halinde, Türkiye gibi kalkınma yolunda ilerleyen ülkeler için yeni fırsatlar sunabileceğinin ileri sürüldüğünü'' söyledi.

        Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Ülke içerisinde yaşanan tartışmalarla enerjimizin tümünü bu yolda tüketmek yerine, bir taraftan dünya piyasalarını derinden etkileyen küresel krize karşı gerekli önlemleri almalı, diğer taraftan da bu ortamın sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

        Geçmişte yaşadığımız krizler sonrasında alınan yapısal tedbirler sayesinde ekonomik alt yapısı güçlenmiş, risklere karşı dayanıklı hale gelmiş olan ülkemizin bu belirsiz ortamdan başarıyla çıkacağına inancım tamdır.

        Birbirini tamamlayan güven ve istikrar ortamının bozulmaması, aksine güçlendirilmesi halinde inanıyorum ki; Türkiye bu süreç içerisinde kalkınmasına ivme kazandırabilecektir.

        Bunun için iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum örgütleri ve tüm milletimizle aynı gemide yol alan herkesin birlik ve beraberlik içerisinde gayret göstermesine ihtiyacımız var. Herkesin bu konuda gerekli duyarlılığın gösterileceğinden kuşku duymuyorum.''

        TBMM Başkanı Köksal Toptan, iktidarı ve muhalefetiyle milletin sorunlarına çözüm bulmanın, ülkenin önünü açmanın, görevleri olduğunu belirterek, ''Tartışmaktan korkmamalıyız. Tartışmak Türkiye'yi geri götürmez. Farklılıklarımız, bizi, gerginlik ve kutuplaşma noktalarına götürmemelidir. Herkesin birbirini kabul etmesi, anlaması, birbirine destek olması sayesinde Türkiye, toplumsal uzlaşmayı da bulacaktır'' dedi.

        Toptan, yeni yasama yılının açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önünü açacak, vatandaşların daha mutlu, geleceğe daha güvenle bakabilecek bir ülkede yaşamalarını sağlayacak çalışmaları, hep birlikte gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi.

        AB ile yürütülen müzakere sürecinin, Türkiye'nin çağdaş, demokratik ve evrensel ideallere ulaşması bakımından büyük önem taşıdığına olan inancını dile getiren Toptan, ''Ülkemizde yaşanan değişim ve dönüşümün merkezi olan Meclisimiz, tam üyelik yolunda üzerine düşen görevleri kararlılıkla yerine getirmiştir'' diye konuştu.

        Toptan, TBMM'nin, geçen yasama döneminde AB uyum yasaları başta olmak üzere, bir çok konuda işbirliği ve uzlaşma örnekleri vererek, başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu, AB ile müzakere yolunu açtığını ifade etti. Toptan, aynı işbirliği ve uzlaşmanın, içinde bulundukları dönemde de sağlanabileceği kanaatinde olduğunu dile getirdi.

        Meclis Başkanı olarak, ülkenin ihtiyacı olan temel düzenlemelerin, uzlaşma ortamı içerisinde hayata geçirilebilmesi için gerekli zeminlerin oluşabilmesi amacıyla yoğun gayret gösterdiğini anlatan Toptan, ''Bu yüce çatı, sorunlara çare üretim merkezidir'' dedi.

        -''TARTIŞMAKTAN KORKMAMALIYIZ''-

        ''İktidarıyla ve muhalefetiyle milletimizin sorunlarına çözüm bulmak, ülkemizin önünü açmak, hepimizin temel görevidir'' diyen Toptan, tartışmaktan korkmamaları gerektiğini söyledi.

        Toptan, tartışmanın, Türkiye'yi geri götürmeyeceğini vurgulayarak, ''Yeter ki tartışmalarımızı demokratik olgunluk ve karşılıklı saygı sınırları içerisinde kullandığımız üsluba özen göstererek yapalım. Herkesin, yarın birbirinin yüzüne bakamayacak söz ve davranışlardan özenle kaçınması gerektiğini unutmamak gerekir diye düşünmekteyim'' şeklinde konuştu.

        Gelecekleri için oturup konuşmak ve ortak noktalarda buluşmak zorunda olduklarını belirten Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Farklılıklarımız, bizi, gerginlik ve kutuplaşma noktalarına götürmemelidir. Demokrasi, farklılıklarımızı hukuk zemininde koruyan ve bu farklılıkların bir zayıflık değil, zenginlik kaynağı olmasını sağlayan tek rejimdir. Herkesin birbirini kabul etmesi, anlaması, birbirine destek olması sayesinde Türkiye, toplumsal uzlaşmayı da bulacaktır. Demokrasinin güzelliği de budur.

        Demokrasimizi daha da kökleştirecek, Türkiye'yi aziz Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak çalışmaları uzlaşı içerisinde gerçekleştirmeliyiz. Bunu aydınlık yarınlarımız için başarmalıyız. Ben bunu başarabileceğimize yürekten inanıyorum.''

        -''GÜVEN VE İTİBARI ARTIRACAK''-

        TBMM Başkanı Toptan, gerektiğinde Parlamento içi ve dışı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle de çalışmalar yapmanın, ortak düşünce zeminleri aramanın ve bulmanın mümkün olacağını dile getirdi.

        Yapılacak ortak çalışmaların, milletin, kendilerinden beklentilerini de önemli ölçüde karşılayacağını vurgulayan Toptan, bu ortak çalışmaların, hem TBMM'ye hem de siyaset kurumuna duyulan güveni ve itibarı artıracağını kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa