Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Sizi kavgaya çekseler de kavga etmeyin"

        Alınan bilgiye göre, toplantıda, AK Parti TBMM Grup İç Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre, Anayasa ve TBMM İçtüzüğüne paralel olarak, parti iç yönetmeliğinde ''2 yasama yılı'' ibaresi, ''2 yıl'' olarak değiştirildi.

        Öte yandan, toplantıda milletvekillerinin bayramını kutlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılında, ilk olarak sınır ötesi operasyonla ilgili Başbakanlık Tezkeresinin görüşüleceğini ifade etti.

        Erdoğan, bugüne kadar AB konusunda yapılan reformlara da işaret ederek, reformların bundan sonra devam edeceğini söyledi. Erdoğan, yeni yasama yılında milletvekillerinin Meclis çalışmalarında daha etkin olmalarını istedi.

        İktidarları süresince yolsuzlukla mücadeleye önem verdiklerini, bu çalışmaların ardından Türkiye'nin dünya listesindeki yerinin 77'den 58. sıraya yükseldiğini anlatan Erdoğan, yolsuzluklar konusunda kendilerini eleştirenlerin öncelikle kendi mal varlıklarını açıklamaları gerektiğini ifade etti.

        Başbakan Tayyip Erdoğan, partililere "siyasi kavgalar, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla" ilgili uyarılarda bulundu. Erdoğan, "Sizi kavgaya çekseler de siz kavga etmeyin" dedi.

        Basın kapalı yapılan toplantıda isim vermeden CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkanı Dengir Mir Mehmet Fırat arasındaki kavgaya göndermede bulunan Erdoğan, "Sizlere atılan iftiralara dikkat edin. Sizi kavgaya çekseler de siz kavga etmeyin. Kavga ve çekişme görüntüsü partimize bir şey kazandırmıyor" dedi.

        CHP'nin iki yılda bir bu tarz yolsuzluk dosyalarını önlerine getirdiğini belirten Erdoğan, CHP lideri Baykal'ı eleştirerek, "Sayın Baykal'ın attığı çamurun bizde izi kalmaz, ancak onların ellerine yapışır. Kendisi mal varlığını 2001'de açıkladı. Eşininkini neden şimdi açıklıyor?" diye sordu. Haftaya Meclis'te yapılması beklenen tezkere görüşmelerine de değinen Erdoğan, ilk tezkerede yaptığı uyarıyı yineledi: "Tezkereyi kullanmak üzere değil, kullanılmasını arzu etmemekle beraber terörle mücadelemizde mecburiyetten çıkarıyoruz. Burada başka hiçbir amacımız yoktur. Asıl hedef PKK terör örgütüdür."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa