Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Kamer sen ne yaptın öyle?"

        -Daha önce TBMM Havuzlu Bahçe’de yapılacağı duyurulan resepsiyon, havanın soğuk olması nedeniyle Meclis Tören Salonu’nda yapıldı.

        -Resepsiyona ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, aynı zamanda resepsiyondan en son ayrılan liderdi. Kurmaylarıyla birlikte resepsiyona katılan Bahçeli, resepsiyonun zengin menüsüne rağmen sadece portakal suyu içmeyi tercih etti.

        -Meclis Genel Kurulu’nda Bahçeli ve diğer liderlerle tokalaşmamayı tercih eden Başbakan, resepsiyonda Bahçeli ile tokalaştı ve kısa bir süre sohbet etti. Bahçeli ve kurmaylarının elini sıkan Başbakan, “hayırlı bayramlar” dedi. Başbakan, Bahçeli’ye “Bayramı Ankara’da geçiriyorsunuz sanırım” derken Erdoğan da Cuma günü Türkmenistan’a gideceğini söyledi. Başbakan’ın yanında bulunan Devlet Bakanı Mehmet Aydın da Bahçeli ve kurmaylarıyla bayramlaştı. Başbakan, Bahçeli’nin yanından “nice bayramlara” diyerek ayrıldı.

        -Meclis Başkanı Köksal Toptan da Bahçeli ile bir süre sohbet etti. Toptan uzlaşma komisyonlarının faydalı olacağını, MHP’nin üye bildirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toptan, “inşallah CHP de katılır” dedi.

        -Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resepsiyona 18.40’da gelirken, Toptan tarafından karşılandı. Gül, resepsiyonda 25 dakika kaldı. Gül, Erdoğan ve Toptan resepsiyonda bir süre sohbet attı.

        -Cumhurbaşkanı Gül tören salonunda davetlilerle ilgilenmesine rağmen yakınındaki bir masada duran Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’i görmezden geldi. Gül’ün tokalaşmadığı isimler arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yer aldı.

        -Davetlilerle tek tek ilgilenen Meclis Başkanı Köksal Toptan ise Kamer Genç’le de bir süre sohbet etti. Genç’e sitemli ve esprili bir şekilde “Kamer sen ne yaptın öyle?” diye soran Toptan’a Genç, “efendim bakın şimdi, Sayın Cumhurbaşkanı rektör atamalarında tavrını değiştirmedi. Ben daha önce de söyledim, bu tavrını değiştirmezse protesto edeceğim demiştim” yanıtını verdi.

        -Resepsiyonda Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan ile bir süre sohbet etti. Saime Toptan, Başbakan Erdoğan'a Emine Erdoğan'ı sorarak uzun süredir görüşmediklerinden yakındı.

        -Baykal’ın katılmadığı resepsiyona CHP’den Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Anadol’un yanı sıra az sayıda milletvekili katıldı.

        -Önceki dönem CHP milletvekili Zeynep Damla Gürel de resepsiyona katılan isimler arasında bulundu.

        -Resepsiyonda gözler son günlerin en çok konuşulan ismi Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradı. Kılıçdaroğlu resepsiyona katılmazken, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay gazetecilerin soruları üzerine “Kemal Bey yeni bir yolsuzluk dosyası üzerinde çalışıyor.”dedi. Gazetecilerin “dosya kimin hakkında?” sorusu üzerine Okay ”tabi ki Dengir Bey” karşılığını verdi.

        -AKP’li milletvekilleri seçim bölgelerine gitmek üzere resepsiyondan erken ayrıldı.

        -Resepsiyona katılanlar arasında MGK Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ABD Büyükelçisi Ross Wilson gibi isimler de yer aldı.

        -Resepsiyonda Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık ile Nuri Yaman, Başbakan Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’yle, dün Balıkesir’de yaşanan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları anlattı. Sakık, gazetecilerin soruları üzerine Başbakan Erdoğan ve Bahçeli’ye Balıkesir’de dünden bu yana gerginlik yaşandığını belirterek “Gerek Başbakan gerekse Bahçeli’nin duyarlılığını biliyoruz” dedi. Bahçeli ile Sakık ile görüşmesinde Balıkesir’deki olaylar konusunda “dikkatli olmak lazım, tahrikler de olabilir” dedi.

        -Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resepsiyondan ayrıldığı sırada Akşam Gazetesi Muhabiri Ali Ekber Ertük'ün sakalları ise espiri konusu oldu. Gül, Ertürk'ü yanına çağırdı ve diğer muhabirlere yakışmış mı diye sordu. Gül'e, eşi Hayrinnuüsa Gül'ün kendisinin sakal bırakmasını isteyip istemediğini sordu. Soruyu yanıtlamayan Gül, gülerek gazetecilere veda etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa