Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gözler Meclis'te

        Meclis, Anayasa ve İçtüzük gereği yeni yasama yılına Ramazan Bayramı'nın ikinci gününe denk gelen bugün girecek. Benzeri bir durum, bundan 29 yıl önce de yaşanmıştı. 5. Yasama Dönemi 3. yasama yılı açılışı, 1 Kasım 1979'da Kurban Bayramına denk gelmişti. Böylece Meclis, tarihinde ikinci kez bayramda çalışmış olacak.

        İletişim Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başkanlık Divanı üyeleri, grup başkanvekilleri ve milletvekillerinden oluşan heyetle, yasama yılının başlaması nedeniyle bugün saat 14.00'te Meclis yerleşkesindeki Atatürk Anıtına çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacak ve ardından İstiklal Marşı okunacak.

        Genel Kurul, Toptan başkanlığında saat 15.00'te özel gündemle toplanacak. Genel Kurulda Toptan'ın yapacağı sunuş konuşması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yasama yılının açış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelecek.

        TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, akşam da yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis içindeki havuzlu bahçede bir kokteyl verecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa