Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Yanlış yapmışlarsa iktidarımdan buna ne?"

        -''İTHAM YARIŞI''-

        Vatandaşların ramazan ayını doya doya yaşamaya gayret ettiğini, ancak siyaset kurumu ve kimi siyasetçilerin bugünleri halk kadar duyarlı geçirmediğini belirten Şahin, ''Bugünler adeta bir itham yarışı, karşılıklı suçlama yarışı halinde geçti. Bunlar siyaset kurumuna itibar kazandırmadı'' dedi.

        Şahin, şöyle devam etti:

        ''Bununla şunu söylemek istemiyorum; eğer bir yerde bir yanlışlık varsa, bir suistimal varsa bir yolsuzluk varsa bu konuşulmasın demiyorum. Bunun üzerine gidilmesin demek istemiyorum. 'Bir takım hataları, bir takım suistimalleri örtelim şu ramazan yüzü hürmetine' bunu söylemek istemiyorum. Seviyeden bahsediyorum. Seviye son derece önemlidir. Özellikle siyasette halkın yönetimine talip olanlar, konuşurlarken, birbirleriyle ilgili dahi iddiada bulunurken nezaket sınırları içinde dikkatli olmalıdırlar. Halkımızın kabul etmeyeceği, yadırgayacağı ifade ve cümleler siyasete maalesef itibar kazandırmıyor, itibar kaybettiriyor.''

        -SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE-

        AK Parti Hükümeti olarak, ucu nereye varırsa varsın, kime dokunursa dokunsun suç örgütleriyle, her türlü çetenin üzerine ciddiyetle gidilmesini savunduklarını vurgulayan Şahin, bunun uygulamasını da hayata geçirdiklerini kaydetti.

        AK Parti iktidarının 6 yılda yolsuzlukların ve suistimallerin üzerine gidilmesini parti ilkesi olarak ortaya koyduğunu dile getiren Şahin, farklı siyasi görüşlerdeki insanların birbirlerine hitap ederken ve bir takım iddialarda bulunurken siyasi üsluba dikkat etmeleri gerektiğini bildirdi. Şahin, nezaket sınırlarının dışına çıkmayacak bir üslubun benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

        Türkiye'deki cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin sayısının 100 bine ulaştığına dikkati çeken Şahin, özellikle son 3 yılda organize suç örgütleri ve çıkar amaçlı suç örgütleriyle ilgili cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin sayısında büyük artış olduğunu kaydetti. Şahin, daha önceleri bu nedenle cezaevlerine giren tutuklu ve hükümlülerin sayısının 3 binden 6 bine çıktığına dikkati çekerek, ''Bu, bizim iktidarımızın suç örgütleriyle mücadelesindeki bir noktanın sonucunu gösterir. Bizim bir takım suç örgütleriyle mücadelemizdeki kararlılığımızın sonucudur'' diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa