Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Fırat ikna edici değil"

        Bahçeli son günlerde siyasiler arasında yaşanan gerilimin, Meclis’in açılışıyla birlikte son bulmasını umut ettiğini ifade etti. Bahçeli, “Aksi takdirde bugüne kadarki uygulamaların Meclis'in açılışından sonra da sürmesi halinde, o zaman bu tartışmaların, kavganın, çatışmanın, kaosun dalga dalga bu siyasi kurumların mensuplarına da yayılarak Anadolu'nun her tarafına doğru yaygınlaşma ihtimali çok yüksek olur" dedi.

        Bazı siyasi partiler arasında seçimlerden önce başlayan tartışmaların devam etmesini üzüntüyle izlediğini belirten Bahçeli, "Temennimiz odur ki, bugüne kadar süren bu tartışmalar Meclis zemininde belli bir seviyeyi koruyarak, her siyasi kuruma yakışır bir özellikte devam eder" diye konuştu.

        Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:

        "Tartışmaların devam etmesi halinde, şiddetle ihtiyaç duyduğumuz milli birliğimizin beraberliğimizin ve kardeşliğimizin korunmasında önemli sakıncalar doğurur. Meclisin açılışıyla birlikte herkesin düşüncesini siyasi kültüre uygun bir üslup içinde ifade etmelerinde yarar var.”

        İnatlaşma, kavga ve çatışmanın kimseye bir faydasının olmayacağının altını çizen Bahçeli, "Bütün bunlara son vermek dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla başlayan bir süreçle belki mümkündür" dedi.

        TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın uzlaşma komisyonu kurulması davetine CHP'nin üye vermemesini de eleştiren Bahçeli, "Bu davete bütün partilerin katılım sağlayarak temel tartışma konuları üzerinde uzlaşma zemini yaratılması yararlı olur" görüşünü savundu.

        Bahçeli, bir gazetecinin AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasında süren tartışmaların hatırlatılması üzerine, "Fırat'ın sözlerini ikna edici buldunuz mu" sorusuna, "İkna olunmuş olsaydı tartışmalar sürmezdi. Hala devam ediyorsa ikna çabası devam ediyor demektir" yanıtını verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa