Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Ucu nereye dayanırsa dayansın peşini bırakmam"

        Eryılmaz'ın sözlerini Milliyet yazarı Fikret Bila'ya değerlendiren Baykal şunları kaydetti:

        "Yolsuzluk konusunda siyasi parti farkı gözetmem. Hangi partiden olursa olsun üzerine giderim. Yolsuzluğu kim yapmış olursa olsun, benim için fark etmez. Ucu nereye dayanırsa dayansın yolsuzlukların peşini bırakmam. Benim ve CHP'nin yolsuzlukla mücadele anlayışı budur. Yolsuzluk yapan kim olursa olsun mutlaka hesabını vermeli ve yargı önüne çıkmalıdır.

        Ben hemen inceleme talimatı verdim. Bu iddialarla ilgili olarak inceleme yapılacak. Hukukçu arkadaşlarımızdan bir heyet bu incelemeyi sürdürecek. Ben Belediye Başkanımızın da belediye meclisi üyelerinin de ifadelerinin alınmasını istedim. Bir yolsuzluk varsa bunu yapan ister AKP'li, ister CHP'li, ister başka bir partili olsun ortaya çıkarılacak ve gereği yapılacaktır. Benim talimatım bu yönde olmuştur. Belediyelerle ilgili çok yaygın bir şekilde olumsuz bir kanaat var.

        Belediyelerde rüşvet olaylarının yaygın olduğu konusunda kamuoyunda hâkim bir düşünce mevcut. Bu bir gerçek. Bu nedenle CHP olarak biz her yerde yolsuzlukla mücadele ettiğimiz gerektiğinin bilincindeyiz ve buna göre hareket ediyoruz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa