Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Gülperi dünya basınında!

        Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen dünyanın en prestijli televizyon fuarı Mipcom'da yoğun ilgi gören Gülperi'nin oyuncuları Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esen yabancı basına diziyi ve Türk dizilerinin yurtdışında gördüğü ilgiyi anlattı.

        Türk dizilerinin yurt dışında satışlarının artması hakkında Yeşilçay şu şekilde konuştu: "Türkiye'ye biz çok sayıda şeyi ithal ediyoruz, dolayısıyla dünyanın farklı noktalarına dizi ihraç ediyor olmak bizim için büyük bir onur. Ekonomimize çok önemli bir katkı. Muhteşem Yüzyıl Kösem ile geçen sene ihracat ödülü kazandık ve bu büyük bir ayrıcalıktı. Tüm bu nedenlerden dolayı Türk dizi sektöründe çalışan herkes için memnunum. Bir şekilde bir iş yapıp büyük resme katkımız olunca, çok mutlu oluyoruz. Ve eğer dünyadaki farklı insanlara dokunmak gibi bir imkanımız varsa ve onlara bir şeyler hissettirebiliyorsak, bu bizim için de çok tatmin edici."dedi.

        REKLAM

        Türk dizilerinin çok sayıda ülkede Latin Amerika dizilerinin yerine geçmeye başladığını söyleyen Timuçin Esen ise "Bizim dizilerimiz sade ve takip etmesi kolay yapımlar, aşk ve intikam gibi evrensel temaları içeriyor. Umarım Türkiye, Batı Avrupa gibi dünyanın farklı noktalarına da dizilerini ihraç edebilir ve coğrafyasını genişletir."

        GÜLPERİ'NİN HİKAYESİ TÜM DÜNYAYA HİTAP EDİYOR!

        Dizide Nurgül Yeşilçay, üç çocuğu kaybettiği eşinin ailesi tarafından oyunlarla elinden alınmak istenen mücadeleci bir anneyi canlandırıyor. Dünyanın dört bir yanında yaşayan her annenin çocukları için aynı savaşı verebileceğine değinen Nurgül Yeşilçay konuşmasında evrensel olan bu konuya parmak basarak Gülperi dizisini şu sözlerle tanıttı; "Dizi Türk bir kadın ile ilgili, fakat hikayesi tüm dünyaya hitap ediyor. Güçlü kadınlarla ilgili çok sayıda kültür ve medeniyette hikayeler dinledik, fakat şu da bir gerçek ki Orta Doğu'da diğer bölgelere göre daha fazla değişim yaşanıyor. Ve bu da insanlara anlatılmalı, bu konuda farkındalık artmalı."

        GÜLPERİ 8. BÖLÜMÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        Dizide Gülperi'nin haklı savaşında en büyük destekçisi olan Avukat Kadir karakterini canlandıran Timuçin Esen rolünü anlattı; "Kadir, babasının gidişinin ardından çok küçük yaşta hayatını annesine ve kardeşlerine adamış bir adam. Onların geçimi, yaşamları için kendi isteklerini duygularını hiçe saymış. Bir gün başınıza bir olay gelir ve fark edersiniz ki yaşadığınız hayat, hayat değil, çok şey kaçırıyorsunuz. Ben de buna yoğunlaştım, bu adamın uyanışına, hayatta başka şeyler de olduğunu fark etmesine." dedi.

        Senaryosunu Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat'ın, yönetmenliğini Cem Karcı'nın üstlendiği, Cuma akşamlarının vazgeçilmezi "Gülperi" her Cuma saat 20:00'da Show TV'de ekrana geliyor.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa