Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:28:27 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google Haritalar motorculara özel rotalar oluşturmaya başladı - Teknoloji Haberleri

        Motosiklet ve bisiklet kullananlar, trafikte otomobillerden çok daha hızlı ilerleyebiliyor. En sonunda Google Haritalar da bu fikri benimsedi ve iki tekerli araç kullananlar için en iyi rotaları belirlemeye başladı.

        İlk olarak Hindistan’da kullanıma sunulan özellik, Google Haritalar’ın rota oluşturma fonksiyonuna yaya, otomobil ve toplu taşıma ulaşım şekillerinin yanı sıra motosikleti de ekliyor.

        Kullanıcılar, gitmek istedikleri yeri seçtikten sonra, motosiklet ikonuna tıklayarak hedefe en hızlı ulaşabilecekleri özel rotayı görebiliyor.

        Google, motosiklet ve bisikletler için rota belirlerken, otomobiller tarafından kullanılamayacak kestirmeleri de hesaba katıyor. Google Haritalar’ın oluşturduğu motosiklet rotaları, aynı yere otomobil ile gidilmek istendiğinde çıkarılandan daha kısa sürede kat edilebiliyor.

        REKLAM

        Yapılan karşılaştırmada, Google Haritalar servisinin 256 KM’lik mesafenin motosiklet ile otomobile kıyasla 40 dakika daha kısa sürede kat edilebileceğini hesapladığı görüldü.

        Android işletim sistemi için güncellenen Google Haritalar’ın en yeni sürümü (v9.67.1) ile kullanılabilen iki teker modu, şu an için yalnızca Hindistan’da kullanılabiliyor ve diğer ülkelerde ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa