Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Giresun iftar vakti 2018! Giresun'da ilk iftar saat kaçta yapılacak? İşte Giresun imsakiyesi

        2018 Ramazan ayı 16 Mayıs iitbariyle başladı. Giresunilk sahuru yaptıktan sonra ilk iftara hazırlanmaya başladı. Giresun'da iftar saat kaçta, oruç saat kaçta açılacak? Diyanet'in Ramazan imsakiyesine göre işte Giresuniftar vakti.

        GİRESUNİFTAR VAKTİ 2018

        11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının ilk iftarı idrak edilecek.Diyanet’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 16 Mayıs Çarşamba Giresun'da iftar vakti 19:44 olarak yer almakta.Giresun'da saat 19:44’deokunacak ezanla birlikte Ramazan’ın ilkiftarı yapılacak.

        GİRESUNİMSAK VAKTİ 17 MAYIS 2018

        REKLAM

        Giresunyarın gece 2. sahura kalkacak. Giresunsahur vakti03:13olarakDiyanet’in resmi internet sitesinde yer almakta. Giresun'da03:13itibariyle 2. oruç tutulmaya başlanacak.

        ORUCU BOZAN HALLER NELERDİR?

        Orucun temel unsuru, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar. Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer. Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa