Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar suriye sınırında

        İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Hatay'daki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunuyor.

        Hatay'a gönderilen askeri araçlar ve komando birlikleri, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde sınıra konuşlandırıldı. Genelkurmay Başkanı OrgeneralHulusiAkarve beraberindeki komutanlar Suriye sınırında incelemelerde bulundu. OrgeneralHulusiAkar'a söz konusu ziyaret ve çalışmalarda MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etti.

        TSK tarafından yapılan bilgilendirmede, Genelkurmay Başkanı OrgeneralHulusiAkar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Hatay Reyhanlı'da inceleme ve denetlemelerde bulundu.

        REKLAM

        TSK yapılan bilgilendirmede, "OrgeneralHulusiAkartarafından bölgede bulunan birlik komutanlarının da katılımıyla, son gelişmelerin değerlendirildiği bir toplantı yapılmış olup, faaliyetlerin planlandığı şekilde icrasına devam edilmektedir. OrgeneralHulusiAkar´a söz konusu ziyaret ve çalışmalarda MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etmiştir" denildi.

        Öte yandan gün içinde İdlib'in sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde askeri hareketlilik arttı. Türkiye'nin çeşitli illerinden Reyhanlı'ya gönderilen askeri araç, komando birlikleri, zırhlı personel taşıyıcıları, iş makineleri ve askeri ambulanslar sınır karakollarına sevk edildi.

        Birlikler sınır hattındaki karakollara konuşlandırılırken, üst düzey askeri yetkililer de sınır karakollarını ziyaret etti. Bu arada Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki hoparlörlerden de İstiklal Marşı'nın yanı sıra Çanakkale türküleri ve çeşitli kahramanlık şiirleri seslendirildi.

        Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: (İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine intikal) Amacımız, çatışmaları tamamen önlemek ve siyasi süreci kolaylaştırmak. Astana bir yerde güven artırıcı önlemler için çatışmaların durdurulması, bitirilmesi için bir platform ama amacımız şimdi Cenevre sürecini canlandırmak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa