Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Gençlerin iyilik hareketi melek yatırımcıların da desteğini aldı - Girişimcilik Haberleri

        Toplumsal sorunlara çözüm getirmek isteyen sosyal girişimlerin sayısı her geçen gün artıyor. 17 yaşında bir girişimci olan Ezgi Yıldız'ın kurduğu DonaTeen'de bunlardan biri.Lise öğrencisi olan Ezgi Yıldız'ın yarattığı mobil uygulama, kişilerin cep telefonları üzerinden bağışta bulunmalarına imkantanıyor. Sosyal girişim üzerinden, şimdilik Kaçuv ve Koruncuk Vakfı gibi yardımla ayakta duran yapılara bağış yapılabiliyor. Girişimin hedefi uygulama üzerinden daha çok kuruma bağış yapılabilmesini sağlamak.

        Kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk uygulaması olan Donateen, gençlere harçlıklarının küçük bir bölümüyle bağış yapma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.Galata Business Angels (GBA) melek yatırımcılarına yapılan sunum sonucu, dört melek yatırımcının gönüllü mentor olmayı kabul ettiği girişim, 15’e yakın melek yatırımcıdan da bağışlara destek sözü aldı.

        REKLAM

        'HARÇLIĞIMIZI SOSYA FAYDA İÇİN KULLANALIM'

        Kendisi gibi gençlerin, sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlaması içingirişimde bulunduğunubelirten Donateen kurucusu Ezgi Yıldız, "Harçlığımız düşünüldüğünden çok daha derin bir güce sahip, yeter ki sosyal fayda için kullanalım, farkındalık yaratalım" diye konuştu.

        Bağış yapma ve sosyal sorumluluk projelerinin parçası olma alışkanlığını genç yaştan kazandırma amacı güden Donateen, üzerinden, aile ve arkadaşlarınıza da hediye olarak bağış yapmak mümkün.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa