Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Gaziantep FK Gazişehir Gaziantep: 1 - Boluspor: 0 | MAÇ SONUCU - Gaziantep FK Haberleri

        Spor Toto 1. Lig'den Süper Lig'e çıkacak son takımın belirleneceği play-off'ta, yarı final ilk maçları heyecanı başladı. Çaykur Rizespor ve MKE Ankaragücü'nün doğrudan Süper Lig'e çıktığı Spor Toto 1. Lig'de Boluspor, Ümraniyespor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Gazişehir Gaziantep, Süper Lig'e çıkacak 3. ekip olmak için play-off'ta ilk maçlarda mücadele etti.

        Günün ilk maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Ümraniyespor'u nefesleri kesen maçta 4-3 mağlup etti. Gazişehir Gaziantep ise, Boluspor'u, 90+5'nci dakikada Webo'nun attığı golle 1-0 mağlup etti ve avantajı kaptı.

        İlk yarısında gol olmayan karşılaşmanın ikinci 45 dakikasının başlarında ev sahibi ekip rakip kale önünde pozisyonlar buldu.

        52. dakika oynanırken sol kanattan gelişen atakta açılan ortada topla altıpasta buluşan Özgür Can Özcan, müsait durumda kafa vuruşu yaptı ancak direğe takıldı.

        Ev sahibi, bu pozisyondan sadece bir dakika sonra gole bir kez daha yaklaştı. Yine sol kanattan gelişen atakta Yonathan Del Valle ortasını içeri gönderdi. Müsait durumda sol ayağıyla vuruş yapan Özgür Can Özcan, topu dışarı gönderdi.

        Mücadelenin son anlarında Boluspor 10 kişi kaldı. Mamadou Diarra, 90+3. dakikada ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 20 yaşındaki futbolcu, rövanş mücadelesinde forma giyemeyecek.

        OYUNA 82'DE GİRDİ, MAÇI GETİREN GOLÜ ATTI!

        Ev sahibinde teknik direktör Erkan Sözeri, 82. dakikada Pierre Webo'yu oyuna aldı. Maçın son dakikaları oynanırken ceza sahasının sağ çaprazından Segbefia'nın ortasına iyi yükselen Webo, rakip filelerihavalandırdı ve Gazişehir Gaziantep'i 1-0 öne geçirdi.

        Karşılaşmada başka gol olmadı ve ev sahibi Gazişehir Gaziantep, maçı 1-0 kazanmayı başardı. Mücadelenin rövanşı ise 15 Mayıs Salı günü saat 20.00'de Bolu Atatürk Stadı'nda yapılacak.

        Bu eşleşmelerde rakiplerini saf dışı bırakacak takımlar 19 Mayıs Cumartesi günü Bursa'da Süper Lig'e yükselen üçüncü takım olmak için mücadele edecek.

        GAZİŞEHİR GAZİANTEP: 1 - BOLUSPOR: 0

        STAT: Gaziantep

        HAKEMLER: Özgür Yankaya, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay

        GAZİŞEHİR GAZİANTEP: Stackhowiak, İsmail Konuk, Ahmet Kesim, Tugay Kaçar (Dk.59 Muhammet Himmet Ertürk), Jefferson (Dk. 75 Mustafa Sami Can Keskin), Özgür Can Özcan, Gökhan Aslan (Dk. 82 Webo), Mehmet Erdem Uğurlu, Kossi, Rodriguez, Uğur Akdemir

        BOLUSPOR: Gökhan Değirmenci, Renato Arapi, Dıarra, Poepon, Akabueze, İshak Çakmak, Furkan Şeker, Sefa Yılmaz (Dk. 79 Melih Okutan), Yusuf Emre Gültekin (Dk. 86 Özgür İleri), Cengiz Umut Meraş, Mustafa Durak (Dk. 55 Guido Koçer),

        GOL: Dk. 90+5 Webo (Gazişehir Gaziantep)

        KIRMIZI KART: Dk. 90+2 Diarra (Boluspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 27 Mehmet Erdem Uğurlu, Dk. 40 Jefferson, Dk. 90 İsmail Konuk (Gazişehir Gaziantep) Dk.32 Yusuf Emre Güntekin, Dk. 88 Furkan Şeker (Boluspor)

        > GAZİŞEHİR GAZİANTEP

        Daha önce Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ismiyle 1999-2000 ve 2010-2011'de play-off mücadelesi veren Gazişehir Gaziantep, 2010-2011 finalde Orduspor'a yenilerek Süper Lig'e çıkamamıştı.

        > BOLUSPOR

        1. Lig'de daha önce 1979-1980, 1994-1995, 2007-2008, 2008-2009 ve geçen sezon play-off'ta mücadele eden Boluspor, bu yıl 6. kez play-off oynayacak. 1979-1980'de play-off finalinde Düzcespor'u yenerek Süper Lig vizesi alan Boluspor, 2007-2008'de finale kadar yükselmesine rağmen Eskişehirspor'a yenilmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa