Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2016 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus Plus Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edilen ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) koordinatörlüğünde yürütülen Türkiye'de ve Avrupa'da Mülteci Kadınların Rehabilitasyonu ve Sosyal Entegrasyonu için Uluslararası İşbirliği projesiyle GAÜN ev sahipliğinde ortak personel eğitimi gerçekleştirildi.

        GAÜN tarafından Erasmus Plus Hibe Programı kapsamında yürütülen proje mülteci kadınların sosyal rehabilitasyonu üzerine ilk ve tek proje olma özelliğini taşıyor. Bu kapsamda Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen ortaklar GAÜN ev sahipliğinde gerçekleştirilen ortak personel eğitimi için buluştular. Beş gün süren ortak personel eğitiminde katılımcılara, alanında uzman kişiler tarafından proje süreci, proje çıktıları ve uygulamaları hakkında bilgi verildi.

        Programda GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, tüm katılımcıları kutlayarak, “Bu proje ile çalışmalarımızı yoğunlaştırdığımız Göç Enstitüsüne de referans teşkil edecek çıktılar sağlanmaktadır. Ulus ötesi ortaklarla gerçekleştirilen bu projede, Türkiye ve Avrupa’daki mülteci kadınların sosyal rehabilitasyonu süreci yürütülmüş ve 300 Suriyeli kadına ulaşılmıştır. Yerel ve uluslararası işbirliklerini de geliştiren bu proje bu yönüyle oldukça önemlidir. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

        Ülkemizde ve Avrupa’da yaşamakta olan mülteci kadınların sosyal rehabilitasyonunu ve entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan projenin ortak personel eğitiminde Gaziantep Üniversitesi adına açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Zeynel Özlü ve Doç. Dr. Sevilay Şahin, proje süreci ve projenin sonuçları hakkında katılımcılara bilgi verirken, “Projemiz yaklaşık 2 yıldır Avrupa’daki ortak ülkelerin de katılımı ile başarılı bir şekilde devam etmektedir. Konusu ve faaliyetleri itibariyle Türkiye Ulusal Ajansı tarafından örnek proje olarak gösterilen projemiz süresince mülteci kadınların sosyal alandaki rehabilitasyonu konusunda başarılı sonuçlar elde ettik. Bu sonuçları elde etmemiz için bizimle işbirliği yapmaktan çekinmeyen yerel ve ulus ötesi tüm kurum ve kuruluşlar ile ortak personel eğitimine katılan tüm uzman katılımcılara çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

        Ortak personel eğitiminde proje yerel ortaklarından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına söz alan Uzman Klinik Psikolog Kübra Çinkılıç ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen rehabilitasyon ve meslek edindirme programları hakkında detaylı bilgiler verdi ve rehabilitasyon sürecinin uygulama modülünün oluşturulmakta olduğunu belirtti.

        Birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yapılarak gerçekleştirilen ortak personel eğitiminde eğitmen ve konuşmacı olarak, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Mengilli, UNWOMEN’dan Seda Dolaner, Alfarah Çocuk ve Aile Destek Merkezi’nden Aylin Çolak ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ensar Toplum Merkezi Müdürü Ömer Ataş yer aldı.

        Ortak personel eğitiminin kapanışında GAÜN Rektörlüğü bünyesinde bir sertifika töreni gerçekleştirildi. Törene, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, proje koordinatörleri, proje ekibi, Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi ile proje ortağı ülkelerin temsilcileri katıldılar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa