Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ramazan Etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirilen Huzur Sohbetleri’ne konuk olan divan şiiri üstadı Hayati İnanç, doyumsuz söyleşisiyle izleyenlerin manevi dünyasına dokundu. Tasavvuf, aşk gibi konuları ele alan İnanç, söyleşinin yanı sıra şiirler de okudu.

        Yüzünde her daim en güzel tebessümüyle insanların yüreğini ısıtan Hayati İnanç’la Festival Park’ta buluşan Gazi şehir, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan 11 ayın Sultanı Ramazan ayının ortasında önemli bir sohbete tanıklık etti. Sade Türkçesinin yanı sıra hitabetiyle renkli bir söyleşi gerçekleştiren Hayati İnanç’ın sempatik halleri, izleyenlerden bol bol alkış aldı. İslam aleminin Ramazan ayındaki yaşantısından kesitlerle divan edebiyatını anlatan İnanç, bir toplumu dönüştürmenin en kestirme yolunun lisanını bozmaktan geçtiğini kaydetti. Uzun yıllar Can Veren Pervaneler programını hazırlayıp sunan İnanç, “İnsan sevdiğini anar, andığını sever” diyerek ağızdan çıkan her kelama dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti.

        Osmanlı padişahları içinde şiir yazmayan hükümdarın neredeyse olmadığını belirten İnanç, birçok padişahın şiire ve şaire kıymet gösterdiklerini anlattı. Şiirleri III. Selim tarafından dinlenen Şeyh Galip’in eserlerinden bahseden İnanç, "3. Selim, Şeyh Galip ile arasında 24 yaş olmasına rağmen kendisine hürmet gösterir, çok bunaldığı zamanlarda dizine uzanarak kendisine şiir okumasını rica edermiş” diyerek Şeyh Galip’in eserlerinden okudu. Türkçe şiirlerin, bugüne gelindiğinde gençler için tercüme gerektirdiğini söyleyen İnanç, bu noktanın üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

        Ramazan ayının ortasında Gaziantep’te bulunmaktan duyduğu mutluluğu aktaran İnanç, Ramazan Etkinliklerini düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti. Söyleşinin ardından günün anısına Hayati İnanç’a çiçek verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa