Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Türkiye genelinde başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Gaziantep'te kursa giden 3 bin 716 kişiye okuma yazma öğrendi.

        Emine Erdoğan’ın Türkiye genelinde başlattığı “OkumaYazma Seferberliği” kampanyasına büyük katkı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları(GASMEK), yerli ve yabancı olmak üzere bugüne kadar toplamda 3 bin 716 vatandaşa Türkçe okuma yazma öğretti. GASMEK şubelerinde okuma yazma öğrenmek isteyen yetişkinler için açtığı kurslara gelen vatandaşlar, 1 yıl içinde okuma yazma belgesini aldı. “OkumaYazma Seferberliği” ile okumayazma bilmeyen tüm vatandaşlara ulaşmayı hedefleyen GASMEK, aynı zamanda Suriyeli misafirlere de Türkçe eğitimi veriyor.

        GASMEK’in açtığı okumayazma kursuna gelen Münevver Yavuz, 4 aydan buyana okumayazma kursuna geldiğini ifade ederek, “Hastaneye gittiğim zaman doktor sırası beklerken zorluk çekiyordum. Sıranın bana gelip gelmediğini bilemiyordum. Ama şimdi okuyabiliyorum. Hangi otobüse bineceğimi bilemiyordum. Ama şimdi kimseden yardım almadan hangi otobüse bineceğimi takip edebiliyorum” dedi.

        Kursta hem Kuran’ı Kerim hem de okumayazma öğrendiğini belirten Fatma Bağcı ise, bu anlamda çok mutlu olduğunu söyledi. Çocukluğunda öğrenemediği okumayazmayı 50 yaşında öğrendiğini vurgulayan Bağcı, “İmzamı attığım için çok mutluyum” diye konuştu.

        Remziye Yılmaz isimli kursiyer de, kursa kızı ve gelinin tavsiyesi üzerine geldiğini belirterek, “İlk önce çok endişem vardı. Ancak kursa başlayıp hocalarım ile tanışınca endişelerim gitti ve kursu sevmeye başladım. Şuanda güzel okuyorum güzel de yazıyorum. Katkısı olanlardan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa