Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doktor Burhan Akyılmaz, ‘Çocuklarımız MÖP İle Tanışıyor’ isimli projenin sözleşmesini imzaladı.

        Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, İpekyolu Kalkınma Ajansı Kent Kültürü Programı kapsamında ilköğretim öğrencilerine drama aracılığıyla çevre duyarlılığının kazandırılması hedefiyle yürütülecek ‘Çocuklarımız MÖP İle Tanışıyor’ projesinin sözleşmesini İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doktor Burhan Akyılmaz ile makamında imzaladı. Proje, 9 ay sürecek ve projeden 137 ilkokulda eğitim gören 3. ve 4. sınıf 21 bin 965 öğrenci faydalanacak. Projede, oyundramatiyatro tekniğiyle yapılacak olan eğitim çalışmalarında öğrencilerin birebir etkinlik içerisinde yer alması sağlanacak. Öğrencilerin beceri kabiliyetlerinin gelişmesi ve atıkların sınıflandırılmasının öğretilmesi, geri dönüşüm bilincinin geliştirilmesi sonucunda çevre kirliliğinin önlenmesi ve daha yaşanılabilir bir kent kültürünün oluşturulması hedefleniyor.

        Şehitkamil ilçemize hayırlı olsun

        İmza sonrası projeye ilişkin açıklamada bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doktor Burhan Akyılmaz, “Şehitkamil Belediyemizin, İpekyolu Kalkınma Ajansımıza kentlik bilinci kapsamında sunmuş olduğu ‘Çocuklarımız MÖP İle Tanışıyor’ isimli projeye ajans olarak mali destek verdik. Bugün de bu projemizin sözleşmesini Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ile imzaladık. Şehitkamil ilçemize hayırlı olsun. Bu proje kapsamında ilköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimiz MÖP ile tanışacak. Çocukların öğrenme şekli drama olacak. Öğrencilerimiz, drama ile MÖP Projesi’ni tanıyacak. Hem MÖP tesislerinde hem de öğrencilerin sınıflarında MÖP ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Drama tekniğinin kullanılması, öğrenmenin kalıcı olması açısından büyük bir önem arz ediyor. Bu proje kapsamında önemli faaliyetler yapılacak. Çocuklarımızda çevre bilinci, çevreyi korumaya dair bir farkındalık oluşacak. Şehitkamil Belediyesi; çevre konusunda hassas, duyarlı bir belediye. Şehitkamil Belediyesi, çevre duyarlılığı yüksek bir öğrenci gurubunun yetişmesine katkı sağlayacak. Şehitkamil Belediyemizi tebrik ediyorum. Başkanımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa