Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye'de yaşayan ve Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçiş yapabilecek.

        Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerden Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyenlerin, ülkelerine Karkamış Sınır Kapısı'nı kullanarak gidebilecekleri duyuruldu. Açıklamada, "Suriye’de bayramlarını geçirmek isteyen mülteciler, geçici koruma statüleri sonlandırılmaksızın www.suriyebayramizni.com adresinden randevu alarak Karkamış Kara Hudut Kapısından Suriye’ye çıkış yapabilecekler. Karkamış Kara Hudut Kapısı’ndan Suriye’ye çıkışlar 23.05.201813.06.2018 tarihleri arasında dönüşler ise 26.06.201806.07.2018 tarihleri arasında sağlanacak. İhtiyaç duyulması halinde Gaziantep valiliğince söz konusu bayram izinleri kısmen veya tamamen durdurulabilecektir. Bayram izni kapsamında hangi kara hudut kapısından çıkış yapılmış ise dönüşler de aynı kapıdan yapılacaktır. Her bir aile üyesi için “başvuru formları” dolduracak ve bu formlar bayramlaşma izni kapsamında Suriye’ye çıkış yapmak isteyen her bir aile üyesi için ayrı ayrı olmak üzere belge çıktısı, geçici koruma kimlik belgeleri ve yol izin belgeleri ile birlikte formda yer alan tarihte Karkamış Kara Hudut Kapısına gelebileceklerdir.Geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin Türkiye’den Suriye’deki güvenli alanlara (Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab) çıkışları ve dönüşlerinde kullanılmak üzere; Başvuru Belgesi (internetten edinilecek), Yol İzin Belgesi (ikamet edilen Göç İdaresi İl Müdürlüğü), Ön Kayıt Belgesi veya Geçici Koruma Kimlik kartı ile sağlanacaktır. 15 yaş altı çocuklar için aşı kartlarının yanında getirilmesi gerekmektedir" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa