Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Spor Toto 1. Lig Playoff Finali'nde Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a penaltılar sonucu 54 mağlup olan Gazişehir Gaziantep'te üzüntü ve sessizlik hakim. Tarihinde ikinci kez Süper Lig için Playoff oynayan Gazişehir, bu iki finali de kaybederek büyük bir şok yaşadı.

        20052006 sezonundan bu yana aralıksız 13 yıldır Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden kırmızısiyahlı ekip, daha önce 20102011 sezonunda oynadığı 32 karşılaşmada 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 57 puanla ligi üçüncü sırada bitirmiş ve Playoff'lara kalmıştı. O dönemki ismi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, renkleri ise mavibeyaz olan Gazişehir Gaziantep, playoff aşamasında yer alan Tavşanlı Linyitspor, Çaykur Rizespor ve Orduspor gibi takımlardan sıralamaya göre Tavşanlı Linyitspor'la eşleşmişti. Playoff ilk maçında deplasmanda Tavşanlı Linyitspor'u 21 mağlup eden Gazişehir, evinde oynadığı ikinci maçı 10 kaybetmesine rağmen attığı iki deplasman golü avantajıyla finale kalmıştı. Finalde Çaykur Rizespor'u toplamda 73'lük skorla mağlup eden Orduspor'a rakip olan Gazişehir, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçı 89. dakikada Ahmet Kuru'nun attığı golle 10 kaybederek Süper Lig şansını son maçın son dakikalarında yitirmiş ve büyük bir üzüntü yaşamıştı.

        Bu sene ise ligde oynadığı 34 maçta 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 mağlubiyet alan Gaziantep ekibi sezonu 53 puanla bitirerek playoff oynama hakkı elde etmişti. Playoff yarı finalinde Boluspor'la eşleşen Gazişehir, kendi sahasındaki ilk maçı 10, deplasmandaki rövanşı ise 31 kazanarak adını finale yazdırmıştı. Geçtiğimiz cumartesi günü oynanan final maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşılaşan Gazişehir Gaziantep, normal süresi ve uzatma dakikaları golsüz sona eren maçı penaltılar sonucu 54 kaybedip ikinci kez hüsran yaşayarak Süper Lig hayaline kavuşamadı.

        Tarihinde ikinci kez çok yaklaştığı Süper Lig şansını kaçıran Gazişehir'de teknik kadro, futbolcular, yönetim ve taraftarlar hayal kırıklığı yaşadı. Gazişehir'de özellikle Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda maçı dev ekrandan izleyen binlerce taraftar üzüntüden kahrolurken, bazı taraftarlar ise gözyaşlarını tutamadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa