Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivalinin üçüncüsü, "At Binenin Kılıç Kuşananın" sloganıyla Yenikapı Meydanında gerçekleştirildi.

        3’üncü Etnospor Kültür Festivalinde katılımcılar spor ve kültürün yanı sıra, dünya mutfağından lezzetleri tanıma fırsatı buldu. 31 ülke mutfağı, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu, ikram edildi. UNESCO tarafından tescillenen Gaziantep Mutfağı, kültür festivalinin olmazsa olmazlarından biri olarak Oba'da yerini aldı. Gaziantep büyükşehir belediyesi, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini kurulan kıl çadırda tanıttı. Mutfak sanatları eğitim merkezinde hazırlanan yöresel yemek ve ürünler, festival etkinliklerini izlemeye gelenlerin beğenisine sunuldu. Mutfağın yanı sıra bakır işlemeciliği, sedef işlemeciliği, yemeni gibi el sanatları ve halk oyunları ekibi, festivale gelenleri, etkiledi. Festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra geleneksel kıl çadırlarda oba yaşamı, tarihi el sanatları atölyeleri, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi çok sayıda etkinlik yapıldı. Ayrıca, alana kurulan çadırda Türkiye'de ilk kez kullanılan dom master kubbe teknolojisiyle 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ait animasyonlar gösterime sunuldu.

        Etnospor Kültür festivaline katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Gaziantep çadırını ziyaret etti, menengiç kahvesi ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa