Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla kentteki 100 amatör spor kulübüne 5 milyon lira nakdi destek sağladı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, sporun gelişmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

        Amatör sporların önemli olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

        "(Spor şehri Gaziantep) dediğimizde spor tesislerimiz tamamlanmamıştı, gerekli destekler verilmemişti. 600 bin genci olan bir kenti spor anlamında geleceğe hazırlamak için 5 yıl çalıştık. Sonra buna inanarak, alınan kupalara, madalyalara baktığımızda çok yol kat ettik. Spor şehri olmak için Gaziantep modelini uyguluyoruz. Çocuklarımızı, ilimle, irfanla, spor ile tanıştırıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı'nda çocuklarımızın ay yıldızlı bayrak altında madalyalarını almalarını istiyoruz. Spor ve sporcunun başarılarını sağlamak için birlikte çalışacağız."

        Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay ise Büyükşehir Belediyesinin gençlere önemli destekler verdiğini belirtti.

        Amatör sporların her türlü kötülüğe karşı ilk savaş mekanizması olduğunu dile getiren Özbay, "Uyuşturucunun, hırsızlığın en önemli tedbiri amatör sporlardır. Bir çocuk sahalara çıktığında yanında 3 arkadaşını getiriyor. Buna emek veren antrenörleri sayesinde bütün kötülüklerden uzaklaşmaktadır. Bu durum kelebek etkisiyle büyüyor. Şu an yaptığımız spor organizasyonlarına katılım geçmiştekine göre 3-4 kat daha fazla." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa