Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        HTTP/1.0 404 Not Found Cache-Control: no-cache, private Date: Thu, 28 Mar 2024 09:20:17 GMT HABERTÜRK - Sayfa Bulunamadı
        404
        Sayfa Bulunamadı
        5 saniye içinde ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
        Beklemek istemiyorsanız tıklayın...
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Gas Natural Fenosa ve Dogi International firmaları taşınıyor - İş-Yaşam Haberleri

        CaixaBank, enerji firması Gas Natural Fenosa ve Dogi International, Katalonya bölgesinin başkenti Barselona'da bulunan şirket merkezlerini taşıyacaklarını açıkladı.

        Katalonya hükümetinin, 2 milyon kişinin oy kullandığı referandum sonuçlarının ardından bu hafta içerisinde İspanya'dan ayrıldıkları yönünde bir açıklama yapması bekleniyor. CUP parti sözcüsü Carles Riera, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Bizce şu an, kurumların bağımsızlıklarının deklare etme zamanıdır. Halk zaten konuştu ve bağımsızlık dedi, şimdi sıra kurumların bunu takip etmesinde" dedi.

        FİRMALAR TAŞINMA KARARI ALIYOR

        Ancak henüz bağımsızlık açıklanması yapılmadan, bazı büyük firmalar bölgeden merkezlerini taşıma kararı aldılar bile.

        İspanya'nın en büyük üçüncü bankası olan CaixaBank, merkezini Valencia'ya taşıyacağını duyurdu. Firma taşınma kararına gerekçe olarak önceliklerinin müşterilerini, hissedarlarını ve çalışanlarını korumak olduğuınun altını çizdi.

        REKLAM

        Benzer bir açıklama da enerji şirketi Gas Natural Fenosa'dan geldi. Şirket, son dönemde yaşanan olaylardan kaynaklı belirsizlik nedeniyle merkezini taşıma kararı aldı. Alınan kararın en önemli motivasyonunun müşteriler, çalışanlar, kreditörler ve hissedarları koruma olduğu ifade edildi.

        Perşembe günü de Banco Sabadell merkezini Barselona'dan Alicante'ye taşıyacağını duyurmuştu. Öncesinde ise bioteknoloji firması Oryzon Genomics, operasyonel verimlilik ve yatırımcı ilişkilerini öne çıkararak merkezini Madrid'e taşıyacağını açıkladı.

        İspanya'nın ekonomik açıdan en güçlü bölgesi olan Katalonya'da, aralarında Volkswagen, Cisco ve Nissan gibi devlerin de olduğu 7 bin 100 yabancı şirket faaliyet gösteriyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa