Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Galatasaray maçında sahadan gönderilen Okan Buruk kaç maç ceza alacak? - Galatasaray Haberleri
        • 1

          Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında Akhisarspor'u 2-0 geriye düştüğü mücadelede ikinci yarıda attığı gollerle 4-2 mağlup etti. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor ve Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk arasında gerginlik yaşandı ve Okan Buruk tribüne gönderildi.

        • 2

          Maç sonunda Hırvat çalıştırıcıya yönelik sert ifadeler kullanan Okan Buruk'u ağır bir cezanın beklediği iddia edildi. Eski hakem Deniz Çoban, yazılı kurallar çerçevesinde Buruk'a verilecek cezanın 20 maça kadar çıkabileceğini belirtti. İşte o yaşananlar ve talimatta belirtilen kurallar:

        • 3

          Mücadelenin 60. dakikasında bir pozisyon sonrasında yerde kalan Milan Lukac'ın yerden kalkmamasına sinirlenen Igor Tudor ile Okan Buruk arasında gerginlik yaşandı.

        • 4

          İkili arasındaki tartışmaya dördüncü hakemi ve saha komiseri müdahale etti ve araya girdi. İtirazlarını sürdüren Okan Buruk, daha sonra müsabakanın hakemi Ümit Öztürk tarafından tribüne gönderildi.

        • 5

          Sahadan çıkmak istemeyen Okan Buruk'un yanına Galatasaray kalecisi Fernando Muslera gitti. Uruguaylı bir süre Buruk'la konuştu ve konuk teknik direktör daha sonra tribüne çıktı.

        • 6

          Deniz Çoban'ın belirttiğine göre Okan Buruk'a verilecek ceza tarihe geçebilir!

          İşte talimatta yer alan o maddeler:

        • 7

          MAÇTA SAHADAN İHRAÇ EDİLDİ - EN AZ 1 MAÇ CEZA

        • 8

          MADDE 21 - SAHADAN ATILMIŞ VE 'TEDBİRLİ' İKEN TEDBİRE UYMAYARAK KARMA ALANDA RÖPORTAJ VERDİ / 4 - 12 MAÇ

          "Herhangi bir nedenle müsabakadan ihraç edilen, disiplin kurullarının vermiş olduğu cezaları devam eden veya yetkili makamlar tarafından idari tedbir konulmuş kişiler, flaş röportajlara ve basın toplantılarına katılamazlar ve karma alanda açıklama yapamazlar."

        • 9

          MADDE 50 - CEZAYA VE TEDBİRE UYULMAMASI

          "(C) Görevlilere ve diğer kişilere ise 4 ila 12 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 30 günden 90 güne kadar hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig için 33.000 TL'den 65.000 TL'ye kadar.. para cezası verilir."

        • 10

          BASIN YOLUYLA SPOR AHLAKINA, SPORTMENLİĞE AYKIRI; KİŞİLERİ RENCİDE EDEN AÇIKLAMA / 3-7 MAÇ CEZA

          MADDE 38 - SPORTMENLİĞE AYKIRI AÇIKLAMALAR

        • 11

          "Basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklamalarda bulunan; açıklamaları ile TFF'nin saygınlığını zedeleyen, futbolun değerini düşüren, sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden, taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette beyanlarda bulunan, spor müsabakaların taraflarını, spor kulübü veya TFF yöneticilerini rencide edebilecek ya da bu kişilere husumet duyulmasına neden olabilecek şekilde açıklamada bulunan;

          (c) Görevlilere ve diğer kişilere 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 21 ila 45 gün arasında hak mahrumiyeti cezası, verilir.

        • 12

          İHA'da yer alan habere göre Okan Buruk, karşılaşma sonrasında Tudor'a tepkiliydi. Maç sonunda karşılaşan ikiliden Tudor, meslektaşına elini uzattı. Ancak Okan Buruk kendisine uzatılan eli sıkmadı.

        • 13

          Okan Buruk'un maç sonu açıklamalarında da hakem Ümit Öztürk ve Tudor hedefteydi. Müsabakaya iyi başladıklarını dile getiren Buruk, "Aslında maç istediğimiz gibi gidiyordu. Golü de bulduk. Çok da iyi oynuyorduk. Rakip kaleye gidiyorduk, pozisyon vermiyorduk. Oyun istediğimiz gibi gidince belki hakemin olayın içine müdahil olma istediği doğdu. Ben buna inanıyorum. Çünkü maç boyunca verdiği kararlarla bunu gösterdi."

        • 14

          Müsabakaya iyi başladıklarını dile getiren Buruk, "Aslında maç istediğimiz gibi gidiyordu. Golü de bulduk. Çok da iyi oynuyorduk. Rakip kaleye gidiyorduk, pozisyon vermiyorduk. Oyun istediğimiz gibi gidince belki hakemin olayın içine müdahil olma istediği doğdu. Ben buna inanıyorum. Çünkü maç boyunca verdiği kararlarla bunu gösterdi.

        • 15

          "İKİNCİ SINIF HOCALARIN BURADA ÇALIŞMASI ÜZÜCÜ"

          Okan Buruk, Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'a da tepki göstererek, "Igor Tudor ilk dakikalardan itibaren bana doğru konuşmaya başladı. Bu kadar vasıfsız bir insanın Galatasaray kulübesinde durmasından, eski bir Galatasaraylı futbolcu olarak utanç duyuyorum. Devamlı bana konuştu."

        • 16

          "Teknik adam, diğer teknik adamla iletişime geçer mi? Ben hakeme bir şey söylediğim anda dönüp bana bir şeyler diyordu. Böyle ikinci sınıf hocaların burada çalışması da üzücü. Senin benimle ne işin var? Ben bir teknik adamım, sahaya, hakeme bakıyorum. Kendi işine baksana." ifadelerini kullandı.

        • 17

          "Bugün 10 kişi kalmasaydık buradan çok rahat galibiyetle ayrılırdık." diyen Buruk, şunları kaydetti:

          "Gerçekten hakem burada oyuna dahil oldu, gerekeni yaptı. İkinci yarının başında da iki şanssız gol yedik. Burada Galatasaraylı oyuncuları emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu ayrı bir şey ama adil bir ortamda yarışmıyoruz. Bu yüzden bazen futbolda çalışmak bile istemiyorsunuz. Bugün bunlardan birini yaşadık. Ben böyle hakemlerin olduğu bir ortamda bulunduğum için utanıyorum."

        • 18
        • 19
        • 20
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa