Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa'dan Filistin'e destek gösterilerine kısıtlama
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken Avrupa ülkelerinde Filistin'le dayanışma gösterilerine çeşitli kısıtlamalar getiriliyor.

        Fransa ve Almanya'da "kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle Filistin'le dayanışma gösterilerine izin verilmeyeceği, Hollanda'da ise Hamas yanlısı gösterilere müdahale edileceği açıklandı. İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman da ülkede bazı durumlarda "Filistin bayrağı sallamanın yasal olmayabileceğini" duyurdu.

        Buna karşılık, İsrail yanlısı gösterilere herhangi bir kısıtlama veya yasaklama getirilmedi.

        REKLAM

        FRANSA'DA FİLİSTİN'E DESTEK GÖSTERİLERİ YASAKLANIYOR

        Paris Emniyet Müdürlüğü, Filistin'e destek için Paris'te yarın düzenlenmesi beklenen iki gösteriyi "kamu düzenini bozma riski taşıdığı" gerekçesiyle yasakladı.

        Fransa'nın Lyon kentinde 9 Ekim'de, Marsilya kentinde ise 10 Ekim'de Filistin'e destek gösterileri düzenlendi.

        Lyon'da valiliğin yasağına rağmen dün de Filistin'e destek amacıyla gösteri yapıldı.

        HOLLANDA'DA HAMAS YANLISI GÖSTERİLERE MÜDAHALE

        Hollanda'nın geçici hükümetinin Başbakanı Mark Rutte, belediye başkanlarının Hamas yanlısı gösterilere müdahale edeceğini söyledi.

        REKLAM

        Rutte, Temsilciler Meclisinde yaptığı konuşmada, Filistinlilerin Hollanda'da gösteri yapma hakkına sahip olduğunu ancak gösteride antisemitik söylemlerin ve Hamas yanlısı açıklamaların "kabul edilemez" olduğunu dile getirdi.

        ALMANYA'DAN DESTEK

        Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılması planlanan Filistin'le dayanışma mitingine kamu güvenliği gerekçesiyle izin verilmedi.

        Berlin polisinden yapılan açıklamada, "Filistin'le dayanışma amacıyla Berlin'in farklı ilçelerinde düzenlenecek miting ve yürüyüş ile bunların yerine geçecek tüm etkinlikler, kamu güvenliği ve düzeni açısından tehdit oluşturdukları gerekçesiyle yasaklanmıştır." ifadesi kullanıldı.

        Açıklamada polisin miting organizatörlerini konuyla ilgili bilgilendirdiği aktarıldı.

        "Filistin konuşuyor" ve "Filistin Eylem Komitesi" gibi Filistin yanlısı çeşitli platformlar, Berlin'de gösteri çağrısında bulunmuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa