Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa yangın: 3'ü Türk 5 kişi hayatını kaybetti Son Dakika!

        Fransa'nın Mulhouseşehrinin Bourtzwiller bölgesinde bir binanın bodrum katında yangın çıktı. Olayda 4'ü Türk 5 kişi hayatını kaybetti.

        Hayatını kaybedenlerin 4'ü çocuk olarak açıklanırken, 3'ü ağır 8 kişinin de yaralandığıbelirtildi.

        Olayla ilgilenen savcı, olayın büyük ihtimalle kundaklama olduğunu söyledi.

        Mulhouse Belediye Başkanı Jean Rottner, "Olayda bütün şehir olarak sarsıldık. Kimlikleri belirlemeçalışmaları sonucunda hayatını kaybedenlerin 4'ünün çocuk olduğunu tespit ettik." şeklinde açıklama yaptı.

        Harita

        İtfaiye teşkilatıyangının, dört katlı HLM (düşük kiralık konut) binasının bodrum katında başladığını açıkladı.

        Yaralıların, şehirdeki çeşitli hastanelere sevk edildiği belirtildi.

        Mulhouse'da 2014'te çıkan yangında da aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetmişti.

        YANGININ ATEŞİ BAYBURT VE KAHRAMANMARAŞ'A DÜŞTÜ

        Fransa'daki yangında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından birinin Kahramanmaraşlı ikisinin ise Bayburtlu olduğu öğrenildi.

        Fransa'daki yangında hayatını kaybeden 5 kişiden 3'ünün Türk vatandaşı olduğu öğrenildi. Mulhouse şehrinde bir sosyal konutta çıkan yangında 3'ü Türk çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayın duyulması üzerine Türkiye'nin Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar olay yerine geldi. Başkonsolos Çınar, hayatı kaybeden üç çocuğun acılı aileleriyle görüşüp yangınla ilgili resmi mercilerden bilgi aldığı kaydedildi.

        Sosyal konutta çıkan yangının elektrik kontağı dolayısıyla çıktığı belirtildi. Yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından biri Kahramanmaraşlı, ikisi de Bayburtlu olduğu belirtildi.

        Çok sayıda göçmenin yaşadığı Mulhouse kentinin Bourtzwiller bölgesinde yer alan bir sosyal konutta çıkan yangının merdiven boşluğundan başladığı duyuruldu. Kent merkezi ve çevrede görevli itfaiyelerin müdahale ettiği yangından 20 kişi kurtarılırken, yaralanan 8 kişinin durumunun ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.

        FRANSA'DAKİ YANGINLA İLGİLİ YTB'DEN YETKİLİ GÖREVLENDİRİLDİ

        Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Fransa'da 4 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği yangına ilişkin kriz masası oluşturulduğunu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından bir yetkilinin konunun takibi için Fransa'ya gittiğini bildirdi.

        Çavuşoğlu, Fransa'nın Mulhouse kentinde çıkan ve 4'ü Türk vatandaşı 5 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin yaptığı açıklamada, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

        Helikopterle Metz kentine sevk edilen yaralılara da acil şifa dileyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

        "Gümüşhaneli Ertunç ailemizin 9 yaşındaki kızları Senem ve Kahramanmaraşlı Aksu ailemizin yavruları 6 yaşındaki Damla ve 8 yaşındaki Emin'i kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz. Sosyal konutun bodrum katında başlayan yangının sebebi henüz bilinmemekle birlikte savcılık soruşturması yürütülüyor. Kriz masası oluşturuldu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızdan bir yetkili görevlendirerek, konunun takibi için Fransa'ya yolladık."

        YANGININ KUNDAKLAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜLÜYOR

        Mulhouse Cumhuriyet Savcısı Dominique Alzeari, düzenlediği basın toplantısında, yangında 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin yaralandığını belirterek, "Yangının büyük olasılıkla kundaklama olduğunu düşünüyoruz. Elimizdeki tüm bulgular bizi bu kanıya götürüyor." dedi.

        Hayatını kaybedenlerin kimliklerinin kesin olarak belirlenemediğini ifade eden Alzeari, soruşturmanın en kısa sürede açılacağını bildirdi. 8 yaralıdan durumu ağır olan 3'ünün Nancy ve Metz'deki hastanelere kaldırıldığını açıklayan Alzeari, diğer yaralıların Mulhouse'da tedavi edildiğini belirtti.

        Yangın sırasında bölgede bulunan ve 2 saat içinde gözaltına alınan 28 yaşındaki kişinin en önemli şüpheli olduğunu açıklayan Alzeari, şüphelinin kundaklama ve haneye tecavüz gibi suçlardan sabıkasının bulunduğu bilgisini verdi.

        Semt sakinleri ise gözaltına alınan kişinin, yangını haber veren ve kapıları çalarak dışarı çıkmalarını sağlayan komşuları olduğunu belirtti. Semt sakinleri, itfaiyenin geç gelmesi üzerine tepki gösteren bu kişinin polislerce olay yerinde gözaltına alındığını söyledi.

        Yaralıları binadan dışarı taşıyan ve yan blokta oturduğunu belirten Ali Gündoğdu ise "Gözaltına alınan genci tanıyoruz, herkese haber verdi. İtfaiyenin geç gelişine tepki gösterdiği için orada gözaltına alındı" ifadesini kullandı.

        BAŞBAKAN TAZİYELERİNİ İLETTİ

        İHA'nın haberine göre;Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Başbakan Yıldırım, Fransa'daki yangında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının ailelerini arayarak taziyelerini iletti. Başbakan Yıldırım, bu olayın sorumlularının yargı önüne çıkarılması için süreci yakından takip edeceklerini söyledi.

        YANGINI ÇIKARAN KİŞİ SUÇUNU İTİRAF ETTİ

        Fransa'nın Mulhouse kentinde önceki gece meydana gelen yangınla ilgili gözaltına alınan 28 yaşındaki gencin, sorgu sırasında suçunu itiraf ettiği açıklandı.

        Fransız medyasının adli kaynaklara dayandırdığı haberlerde, yangın gecesi gözaltına alınan kişinin suçunu itiraf ettiği belirtildi.

        28 yaşında olan ve aynı binada yaşadığı açıklanan kişinin, yangın gecesi sigara izmaritini binanın bodrum katına attığı ve yangına sebebiyet verdiği kaydedildi. Yerel DNA gazetesi, zanlının, hakkında dava açılmak üzere savcılığa sevk edildiğini yazdı.

        Mulhouse'un Bourtzwiller Mahallesi'nde meydana gelen yangında Ertunç ve Aksu ailelerine mensup 3 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi de ağır yaralanmıştı. Toplam 5 kişinin yaşamını yitirdiği yangında 8 kişi de yaralanmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa