Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail'de festival kabusa dönüştü! Genç kadın nasıl kurtulduğunu anlattı - İsrail Haberleri

        İsrail'de düzenlenen müzik festivali Hamas'ın hedefi olmuştu, festival alanında en az 260 kişinin cansız bedeninin bulunduğu açıklandı.

        Hamas güçlerinin festivale düzenlediği baskının görüntüleri sosyal medyada gündem olurken, saldırıdan kaçmayı başaran kadın BBC'ye konuştu.

         Hamas tarafından kaçırılan kadın Alman vatandaşı çıktı
        Hamas tarafından kaçırılan kadın Alman vatandaşı çıktı Haberi Görüntüle

        Gili Yoskovich, İsrail'in güneyinde Gazze Şeridi yakınlarında düzenlenen müzik festivaline katılan yüzlerce gencin arasındaydı. Yoskovich, silahlı kişiler etrafında dolaşırken bir ağacın altında nasıl saklandığını anlattı.

        "Her yerde silahlı kişiler vardı. Arabaların yanında durup ateş etmeye başlıyorlardır o an fark ettim ki öldürülmek çok kolaydı. Teröristler dört ya da beş yerden geliyordu. O yüzden arabama binmeye karar verdim ve biraz ilerledim. Bazıları bana ateş etti, arabayı bırakıp koşmaya başladı. Çok sayıda pomelo ağacının olduğu bir yer gördüm ve oraya gittim.

         İsrail: Gazze ablukaya alınacak
        İsrail: Gazze ablukaya alınacak Haberi Görüntüle
        REKLAM

        "3 SAAT BOYUNCA ORADA YATTIM"

        Bir ağacın yanına yattım, onlar ağaç ağaç dolaşıp ateş ediyorlardı. Etrafta insanların öldüğünü gördüm ama ben sessizce, hiç ağlamadan durmak zorundaydım. Bazı anlarda bana çok yaklaştıklarını hissettim, bacaklarım titriyordu ama gözlerim kapalı biçimde sessizce nefes almaya çalıştım. Ordunun geleceğinden emindim ama kimse yoktu, 3 saat boyunca orada yattım. Daha sonra beş ya da altı askerin olduğunu fark ettim, yanlarına gittim.

        "İLK ÇIKAN BENDİM"

        Sahadan ilk çıkan bendim. Diğerlerinin çıkması iki ya da üç saat daha sürdü, yol boyunca birçok insanın öldürüldüğünü gördüm."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Merve Elmacı
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa