Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe: 2 - Trabzonspor: 3 | MAÇ SONUCU - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe ile Trabzonspor, Süper Lig'in 11. haftasında karşı karşıya geldi. 10. dakikada Vişça'nın ortasında şık bir kafa golü atan Onuachu, Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi ve ilk 45 dakika bu skorla noktalandı.

        İkinci yarıya hızlı başlayan bordo-mavililer 2 dakikada iki gol birden buldu: 46'da Berat Özdemir, 47'de ise Pepe skoru 3-0'a getirdi. Dakikalar 61'i gösterirken Fenerbahçe'de Tadic, Mehmet Can Aydın'ın müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen tecrübeli oyuncu farkı 2'ye indirdi.

        REKLAM

        78. dakikada İsmail Yüksek kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Fenerbahçe 88'de bir kez daha penaltı kazandı. Crespo, Mehmet Can Aydın'ın müdahalesiyle yerde kalırken topun başına geçen Tadic bu kez direği geçemedi.

        Hakem Zorbay Küçük VAR incelemesinin ardından penaltının tekrarlanmasına karar verdi ve Tadic hata yapmayarak farkı 1'e indirdi.

        Trabzonspor'da Enis Destan 90+5'te skoru 4-2'ye getirirken gol, VAR incelemesi sonrasında geçerlilik kazanmadı.

        Kalan dakikalarda gol olmayınca Trabzonspor müsabakayı 3-2 kazanmayı başardı ve rakibini deplasmanda 26 yıl sonra ilk kez mağlup etti. Bu sezona 19'da 19 yaparak başlayan Fenerbahçe ise ilk yenilgisini aldı.

        MAÇIN DAKİKALARI

        7. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, sağ kanattan Osayi'nin ön direğe yaptığı ortada İrfan Can Kahveci kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

        10. dakikada Trabzonspor öne geçti. Sol kanattan hızla ilerleyen Visca'nın arka direğe yaptığı ortada, Onuachu yakın mesafeden topa kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı: 0-1.

        43. dakikada Fenerbahçe beraberlik golüne yaklaştı. Sol taraftan kullanılan kornerde savunmadan seken topu ceza sahası dışında önünde bulan Zajc'ın gelişine sert şutunda yere de çarpan top az farkla yandan auta gitti.

        Mücadelenin ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

        46. dakikada konuk ekip farkı 2'ye yükseltti. Sol kanatta gelişen atakta Visca'nın ceza sahasına yaptığı ortayı savunma kafa ile uzaklaştırdı. Ceza sahası dışında topu önünde bulan Berat Özdemir'in gelişene sert şutunda meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti: 0-2.

        47. dakikada Trabzonspor 3. golünü buldu. Fenerbahçe ceza sahasında topla buluşan Visca, boşa kaçan Abdülkadir'e pasını attı. Abdülkadir'in altı pas önüne çevirdiği topa Pepe gelişine sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-3.

        59. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Tadic, Trabzonspor ceza sahasında Mehmet Can Aydın ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi. 61. dakikada penaltı atışını kullanan Tadic, topu ve kaleci Uğurcan'ı farklı köşelere gönderdi: 1-3.

        70. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Tadic ile duvar pası yapan Ferdi'nin ceza sahası dışından şutunu kaleci Uğurcan sağına uzanıp kornere çeldi.

        76. dakikada Trabzonspor ceza sahası önünde topla buluşan İrfan Can'ın yerden şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

        86. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Trabzonspor ceza sahasında Mehmet Can Aydın ile mücadeleye giren Crespo yerde kaldı, hakem Zorbay Küçük penaltı kararını verdi. 87. dakikada Tadic'in kullandığı penaltı atışında top üst direkten geri döndü, boşta kalan topa Tadic bir kez daha vurdu, kaleci Uğurcan'ın çizgi üzerinde kurtardığı topu savunma uzaklaştırdı.

        Zorbay Küçük, Trabzonsporlu oyuncuların ceza sahasına atıştan önce girdiği gerekçesiyle penaltının tekrar atılmasına karar verdi. 90. dakikada penaltı atışını tekrar kullanan Tadic, meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan'ın sağından ağlarla buluşturdu: 2-3.

        Karşılaşmayı Trabzonspor 3-2 kazandı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Uğur Sarıkaya
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa