Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Fenerbahçe Doğuş: 86 - TOFAŞ: 78 | MAÇ SONUCU - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe Doğuş: 86 - TOFAŞ: 78

        Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

        Hakemler: Erşan Kartal, Ziya Özorhon, Mehmet Karabilecen

        Fenerbahçe Doğuş: Ali Muhammed 4, Melih Mahmutoğlu 7, Melli 15, Guduric, Ahmet Düverioğlu 2, Sinan Güler 9, Vesely 15, Wanamaker 18, Thompson, Nunnally 16, Barış Hersek, Egehan Arna

        TOFAŞ: Henry 9, Mejia 16, Crocker 16, Morgan 16, Owens 8, Kadji 13, Yiğit Arslan, Muhsin Yaşar, Barış Ermiş, Berkan Durmaz

        1. Periyot: 19-17

        Devre: 37-36

        3. Periyot: 63-51

        Beş faulle çıkan: 39.35 Vesely (Fenerbahçe Doğuş)

        Karşılaşmaya hızlı başlayan TOFAŞ, Crocker'ın etkili performansıyla üst üste sayılar buldu ve 4. dakikada rakibine 10-2 üstünlük kurdu. Mola dönüşünde Wanamaker'ın çabasıyla 7-0'lık bir seri yapmayı başaran Fenerbahçe Doğuş, son dakika oynanırken Vesely'nin smacıyla 19-17 öne geçti ve ilk çeyrek bu şekilde sona erdi.

        İkinci periyoda Sinan Güler'in 5 sayısıyla başlayan ev sahibi ekip karşısında TOFAŞ da sayılar buldu ve 14. dakikada skor 29-27 oldu. İki takımın da sert savunma yaptığı bölümde Fenerbahçe Doğuş ribauntlarda da etkili olarak TOFAŞ'ın kritik hamlelerini boşa çıkardı ve ilk yarının sonunda sarı-lacivertliler soyunma odasına 37-36 önde gitti.

        Üçüncü çeyreğe Owens'ın basketiyle başlayan TOFAŞ, Fenerbahçe Doğuş hücumlarını durdurmakta güçlük yaşasa da rakibine hücumda karşılık vermekte zorlanmadı ve 26. dakika 47-47 eşitlikle geçildi. Ev sahibi ekip, Vesely'nin üst üste bulduğu basketlerle 28. dakikaya girilirken 56-49 üstünlük sağladı. Savunmadaki kritik müdahaleleriyle rakibinin sayı bulmasına izin vermeyen Fenerbahçe Doğuş, hatalardan faydalanarak üçüncü çeyreği de 63-51 üstünlükle geçti.

        Son bölüme Nunnally'nin üç sayılık basketiyle giriş yapan Fenerbahçe Doğuş, uzun süre rakibinin maça ortak olmasına izin vermese de TOFAŞ son 3 dakikaya girildiğinde farkı 6 sayıya kadar indirdi (78-72). TOFAŞ son dakika içinde farkı 4 sayıya (80-76) düşürdüyse de Fenerbahçe Doğuş karşılaşmayı 86-78 kazanarak final serisinde 2-0'lık avantaj yakaladı.

        Toplam 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı final serisinde 3. maç 9 Haziran Cumartesi günü, 4. maç ise 11 Haziran Pazartesi günü Bursa'da yapılacak.

        KOÇ VE COMOLLI MAÇI İZLEDİ

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve futbol takımı sportif direktörlüğüne getirilen Damien Comolli karşılaşmayı izledi. Koç ve Comolli'ye locada kulüp yöneticilerinden Semih Özsoy da eşlik etti. Başkan Koç'a sarı-lacivertli taraftarlar "Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon" diye tezahürat yaptı. Bazı taraftarlar ise Koç'la fotoğraf çektirdi.

        FENER GÖZÜNÜ REKORA DİKTİ

        Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin play-off final serisinde TOFAŞ karşısında2-0 öne geçen Fenerbahçe Doğuş, yakaladığı galibiyet serileriyle dikkati çekiyor.Kanara,gözünü Anadolu Efes'in 20 yıllık "play-off galibiyet serisine" dikti.

        Yaklaşık 2 yıldır play-off'ta maç kaybetmeten ve bu seviyede oynadığı son 17maçı da kazanan sarı-lacivertliler, TOFAŞ serisini de 4-0'la geçmesi durumunda adını bir kez daha Türk basketbol tarihine yazdıracak.

        Ligde 1983-1984 sezonunda başlayan play-off sisteminde bu seviyede en fazla galibiyet serisini o zamanki adıyla Efes Pilsen yaşadı. Lacivert-beyazlılar, 1995-1996 ve 1996-1997 sezonlarında oynadığı 7'şer play-off maçını da kayıpsız geçti. 1997-1998 sezonunda ise play-off'taki ilk 4 maçını kazanan lacivert-beyazlılar, 18 maçlık galibiyet serisine imza attı.

        Fenerbahçe Doğuş ise en son play-off yenilgisini 11 Haziran 2016'da Anadolu Efes karşısında aldı. Aynı sezonun son maçında Anadolu Efes'i yenerek şampiyon olan Fenerbahçe, geçen sezon oynadığı 9 play-off karşılaşmasında da rakiplerine şans tanımadı. Sarı-lacivertliler, bu sezon da final serisine geldiği play-off'larda maç kaybetmedi ve7'de7yaparak galibiyet serisini 17maça yükseltti.

        Fenerbahçe Doğuş'un bu rekoru egale etmesi için1, kırması içinse2galibiyete ihtiyacı var.

        YAKLAŞIK 5 AYDIR MAÇ KAYBETMİYOR

        Fenerbahçe Doğuş, Tahincioğlu Basketbol Süper Lig'inde yaklaşık 5 aydır maç kaybetmiyor.

        Son yenilgisini 28 Ocak'ta Banvit karşısında alan sarı-lacivertliler, daha sonraki 21maçta da yenilgi yüzü görmedi.

        Fenerbahçe Doğuş, ligde oynadığı son 67maçta ise sadece 3 kez kaybetti. Sarı-lacivertlileri,11 Aralık 2016'dan bu yana ligde sadece Darüşşafaka, Anadolu Efes ve Banvit yenebildi.

        İÇ SAHA REKORUNU GELİŞTİRİYOR

        İç sahada en fazla galibiyet serisi yakalayan ekip olan Fenerbahçe Doğuş, bu rekorunu geliştirmeye devam ediyor.

        Sarı-lacivertliler, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynadığı son 59lig maçını da kazanarak ulaşılması zor bir rekora imza attı.

        Fenerbahçe Doğuş, son iç saha yenilgisini 26 Ekim 2015'te Torku Konyaspor karşısında almıştı. Ataşehir'deki salonda yaklaşık 3 yıldır sarı-lacivertlilerin bileğini büken bir takım olmadı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa