Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Fenerbahçe: 4 - Sivasspor: 1 (MAÇ SONUCU) - EMS Yapı Sivasspor Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - SİVASSPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Süper Lig 12. hafta maçında zor günler geçiren Fenerbahçe, Sivasspor'u ağırladı. Dirar, 31. dakikada ceza sahasında yaptığı vuruşla Fenerbahçe'yi öne geçirdi. İlk yarı Kanarya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

        İkinci yarının hemen başında Bifouma, skora dengeyi getiren sayıyı kaydetti. Fenerbahçe'de Soldado, 61. dakikada Aatif'ın yerine oyuna dahil oldu. Aynı dakika içinde kullanılan kornerde ceza sahasında inanılmaz bir karambol yaşandı. Top iki kere direkten dönerken son olarak Soldado, röveşatayla topu ağlara gönderdi. Sivas'ın sayısını kaydedenBifouma, 64'te ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

        Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydeden Soldado, 77 ve 81'de tekrar sahneye çıkarak maçın sonucunu belirledi: 4-1.

        Bu sonuçla Fenerbahçe, 20 puana yükselerek rakiplerinin puan kaybettiği haftada zirveyle aradaki puan farkını 6'ya indirdi. Sivasspor ise 19 puanda kaldı.

        FENERBAHÇE: 4 - SİVASSPOR: 1

        STAT: Ülker

        HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Samet Çiçek

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal (Dk. 86 Oğuz Kağan Güçtekin), De Souza, Dirar, Giuliano, Chahechouhe (Dk. 61 Soldado), Janssen (Dk. 79 Mehmet Ekici)

        DEMİR GRUP SİVASSPOR: Rochet, Auremir, Bjarsmyr, Dyakov, Ziya Erdal, Rybalka (Dk. 71 Rıdvan Şimşek), Hakan Arslan, Ndinga, Bifouma, Emre Kılınç (Dk. 81 Cyriac), Kone (Dk. 83 Muhammet Demir)

        GOLLER: Dk. 31 Dirar, Dk. 61, 77 ve 81 Soldado (Fenerbahçe), Dk. 47 Bifouma (Demir Grup Sivasspor)

        KIRMIZI KART: Dk. 64 Bifouma (Demir Grup Sivasspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 54 Şener Özbayraklı, Dk. 57 Mehmet Topal, Dk. 89 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Dk. 55 Auremir, Dk. 64 Ndinga, Dk. 64 Ziya Erdal, Dk. 71 Hakan Arslan (Demir Grup Sivasspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        20. dakikada İsmail Köybaşı'nın soldan ortasında ön direkte Giuliano'nun kafayla vurduğu top, uzak kale direğinin yanından auta çıktı.

        Aynı dakika içinde Mehmet Topal'ın ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan şutunda, kaleci Rochet sağına gelen meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        25. dakikada Chahechouhe'nun uzak mesafeden şutunda, kaleci Rochet topu kontrol etti.

        31. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Demir Grup Sivasspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası içi sol çaprazda alan Janssen'in vuruşunda, meşin yuvarlak Auremir'e çarparak penaltı noktası gerisindeki Dirar'ın önünde kaldı. Faslı futbolcu bekletmeden yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

        37. dakikada Dirar'ın ceza sahası yayının sağından sol ayakla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        45. dakikada Ziya Erdal'ın soldan ortasında altıpas gerisinde yükselen Rybalka'nın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

        Fenerbahçe, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada Demir Grup Sivasspor, skora denge getirdi. Emre Kılınç'ın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Bifouma, ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncu hafif sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

        51. dakikada İsmail Köybaşı'nın sağdan kullandığı korner sonrasında ceza sahasında yaşanan karambolde meşin yuvarlak son olarak Neustaedter'in önünde kaldı. Bu oyuncunun uygun durumda vuruşunda top yandan auta çıktı.

        61. dakikada sarı-lacivertliler bir kez daha öne geçti. Giuliano'nun soldan kullandığı kornerde arka direkteki Skrtel meşin yuvarlağı kafayla içeri çevirdi. Yaşanan karambolde Janssen'in arka arkaya iki kafa vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. Son olarak altıpas içinde topu önünde bulan Soldado'nun yaptığı şık vuruşta, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1.

        64. dakikada Demir Grup Sivasspor'da Bifouma, faul yaptığı gerekçesiyle hakem Yaşar Kemal Uğurlu'dan sarı kart gördü. İtirazlarını sürdüren Bifouma, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        77. dakikada Fenerbahçe, Soldado ile bir gol daha buldu. Ndinga'nın hatasında topu kapan Soldado, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. İspanyol futbolcu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlağı uzak köşeden filelerle buluşturdu: 3-1.

        81. dakikada sarı-lacivertli ekip farkı 3'e çıkardı. Giuliano'nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Soldado, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Deneyimli golcü, meşin yuvarlağı kaleci Rochet'in solundan ağlara gönderdi: 4-1.

        Mücadele, sarı-lacivertli ekibin 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.

        SÜPER LİG PUAN DURUMU SÜPER LİG FİKSTÜRÜ

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 12. haftasında Demir Grup Sivasspor karşısında takımının ilk 11'inde 5 değişiklik yaptı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Kocaman, milli takım arasından önce Osmanlıspor'la deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçın ilk 11'inde 3'ü zorunlu olmak üzere 5 değişikliğe gitti. Osmanlıspor maçında sakatlanan Mathieu Valbuena ve Mauricio Isla'nın yerine Aatıf Chahechouhe ile Şener Özbayraklı forma giydi. Sarı kart cezalısı Luis Neto'nun yerine Martin Skrtel görev aldı. Osmanlıspor maçının ilk 11'inde oynayan Hasan Ali Kaldırım ile Ozan Tufan ise formalarını İsmail Köybaşı ve Mehmet Topal'a kaptırdı.

        MEHMET TOPAL 4 MAÇ SONRA İLK 11'DE

        Sarı-lacivertlilerde Ozan Tufan 9 hafta sonra yedek kalırken, Mehmet Topal 4 maç aranın ardından ilk 11'de oynadı. Sezonun ilk 2 haftasında yedek kaldıktan sonra son 9 maçın hepsine 11'de çıkan Ozan, yedekler arasında bekledi. İlk 11'deki son maçına 7. haftadaki Teleset Mobilya Akhisarspor maçında çıkan Mehmet Topal, 4 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

        İSMAİL, ŞENER VE AATIF FORMAYI KAPTI

        Fenerbahçe'de Chahechouhe, Şener Özbayraklı ve İsmail Köybaşı uzun zaman sonra ilk 11'de yer aldı. Chahechouhe, bu sezon ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Faslı futbolcu, Süper Lig'de 12, Avrupa'da ise 4 maçta da 11'de forma şansı bulamamıştı. Şener Özbayraklı da Chahechouhe gibi bu sezon Süper Lig'de ilk kez 11'de sarı-lacivertli formayı giydi. Şener, son olarak UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya temsilcisi Vardar karşısında deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de oynamıştı. Son olarak ligin 4. haftasında Medipol Başakşehir karşısında ilk 11'de şans bulan İsmail Köybaşı ise 7 müsabaka sonra Hasan Ali'den formayı kaptı.

        SKRTEL DÖNDÜ

        Sarı-lacivertlilerin Slovak stoperi Skrtel, hastalığından kurtuldu ve sahalara döndü. Son iki haftadır kulağındaki problem nedeniyle kadroya giremeyen Skrtel, 4 maçtır da forma giyemiyordu. Hastalığını atlatan Skrtel, cezalı Neto'nun yerine Demir Grup Sivasspor karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığından kurtulan bir diğer futbolcu Mehmet Ekici de 4 karşılaşmanın ardından kadroya girdi.

        SİSTEM DEĞİŞTİ

        Aykut Kocaman, Sivas temsilcisi karşısındaki son 3 haftada sahaya sürdüğü dizilişi değiştirdi. Beraberlikle sonuçlanan son 3 maça 4-3-3 sistemiyle çıkan Kocaman, Demir Grup Sivasspor karşısında takımının orta saha kurgusunda değişikliğe gitti. Son 3 maçta Josef de Souza, Ozan Tufan, Nabil Dirar'la orta sahanın ortasını oluşturan Kocaman, Giuliano'yu ise sağ kanatta oynatıyordu. Sivas ekibi karşısında Mehmet Topal-De Souza ön liberosuna dönen Kocaman, Dirar'ı asıl mevkisi olan sağ kanada çekti. Giuliano ise forvet arkası pozisyonunda mücadele etti.

        FENERBAHÇE'DE 5 EKSİK

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, Demir Grup Sivasspor karşısında 5 futbolcusundan yararlanamadı. Osmanlıspor maçının ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Valbuena ile Isla, henüz takımla çalışmalara başlamadı. Bu iki futbolcunun yanı sıra uzun süredir sakatlığı bulunan Robin van Persie de Sivas temsilcisi karşısında forma giyemedi. Bu sezon Fenerbahçe'nin bütün Süper Lig maçlarında 11'de oynayan Valbuena ve Isla, ilk kez takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Başkent deplasmanında gördükleri sarı kartla cezalı duruma düşen Alper Potuk ve Neto da kadroda yer almayan isimler arasında bulundu. Teknik direktör Kocaman, Brezilyalı santrfor Jose Fernandao'yu ise maç kadrosuna dahil etmedi.

        TARAFTARIN İLGİSİ AZ

        Fenerbahçe taraftarı son haftalarda alınan kötü sonuçlara tepkisini, Kadıköy'de tribünleri doldurmayarak verdi. Ülker Stadı'nda yaklaşık 15 bin sarı-laciverti taraftar yer aldı. Demir Grup Sivasspor taraftarı ise kendileri için ayrılan deplasman tribününün büyük bir bölümünü doldurdu.

        AYBABA'DAN DEĞİŞİKLİK YOK

        Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Fenerbahçe karşısında ilk 11'inde değişiklik yapmadı. Aybaba, geçen hafta Atiker Konyaspor'u 2-1 yendikleri maçın kadrosunu koruyarak takımını sahaya sürdü.

        SÜLEYMANOĞLU İÇİN SAYGI DURUŞU

        Karşılaşmadan önce, vefat eden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında taraftarlar alkışlarla ve "Naim ölmedi kalbimizde yaşıyor." tezahüratıyla efsane sporcuyu andı.

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa