Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fenerbahçe HeForShe hareketi ile güç birliği yaptı - İş-Yaşam Haberleri
        .png
        .png

        Fenerbahçe Spor Kulübü, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) Eylül 2014’te başlattığı ve Koç Topluluğu’nun Türkiye’deki ana destekçisi olduğu HeForShe hareketi ile güçlerini birleştirdi.Söz konusu iş birliği 11 Kasım Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe – Aytemiz Alanyaspor maçında gerçekleşen bir lansmanla duyuruldu.

        BM Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Kadın Birimi İcra Direktörü Baş Danışmanı ve HeForShe Küresel Direktörü Elizabeth Nyamayaro'nun da hazır bulunduğu etkinlikte,Fenerbahçe A Futbol Takımı da sağ kolunda HeForShe logosunu taşıdığı forması tanıtıldı. İşbirliği kapsamında, sadece bu maça özel olarak futbolcuların formalarında sırt numaraları HeForShe’nin kurumsal rengi olan magentaya boyandı ve futbolcularsahaya"Birlikte Eşitiz” pankartı ile çıktı.

        REKLAM

        Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, proje ilek etapta 2019 sonuna kadar sürecek. Bu kapsamdan, Fenerbahçe'nin toplumsal cinsiyet eşitliği mesajları vereceği, kadın ve çocuk dostu stat uygulamalarında bulunacağı, kadın ve kız çocuklarına yönelik her türlü ayrımcılığa da sıfır tolerans yaklaşımında bulunacağı öğrenildi. Ayrıca, kulüp genelinde toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilecek, sporcular, teknik ekip ve kulüp çalışanları da dayanışma halinde konunun sözcülüğünü üstlenecek.

        'ERKEKLERİN DESTEĞİ ÖNEMLİ'

        BM Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Kadın Birimi İcra Direktörü Baş Danışmanı ve HeForShe Küresel Direktörü Elizabeth Nyamayaro,"BM Kadın Birimi, HeForShe Hareketi ile dünyanın dört bir yanında erkekleri kadınlarla omuz omuza toplumsal cinsiyet eşitliğinin savunucusu olmaya davet ediyor. Aynı zamanda, tüm cinsiyetlerin eşit olduğunu savunan bir nesli harekete geçirmek için rol modeller oluşturmayı hedefliyor. HeForShe Hareketi, 2014’ten bu yana toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında erkeklerin önemli bir rol oynayabileceği fikrini yaymak için çalışıyor" dedi.

        Sporun kadınların güçlenmesi, genç kızların öz güven inşa etmesi ve gençlerin sosyalleşmesi için güçlü bir araç olduğunu vurgulayan Nyamayaro, "Sporda toplumsal cinsiyet eşitliği sadece kadın ve erkek sporcular arasındaki büyük ücret farklılıkları ve kadınlara yapılan düşük yatırımlar nedeniyle değil, spor sahalarının kadınlar ve çocuklar için güvenli olmayan ortamlar haline gelmesi nedeniyle de gündemde olan bir konu" diye konuştu.

        REKLAM

        'AİLE DOSTU BİR KULÜP HEDEFLİYORUZ'

        Sadece sportif başarı değil , sosyal sorumluluk anlamında da başarıyı hedeflediklerini kaydeden Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Y. Koç, "Sezona yeniden saygı temasıyla başladık. Uzun vadede de küfürsüz bir stat hedefini yakalamayı hedefliyoruz. Topluma dokunan, yaşam kalitesini daha iyi yere getirmiş bir kulüp olarak anılmak istiyoruz. Hedefimiz aile dostu bir kulp olmak ve HeForShe projesi bunu sağlamak için önemli bir adım" dedi.

        Bugüne dek dünyada farklı spor kulüplerinin de sosyal sorumluk projeleri ve sivil toplum kuruluşları ile çalışmaları olduğunu hatırlatan Koç, "Araştırdığımız kadarıyla toplumsal cinsiyet eşitliği alanında bu ölçekte bir taahhüt ve kapsam yok. Sporda ve sporun katkısı ile ülkemizde ve dünyada ‘toplumsal cinsiyet eşitliği yönünde’ bir dönüşüm yaşamayı hedefliyoruz. Önce içeriden başlayarak kendi bahçemizi temizleyeceğiz. Bizler, futbolcular, teknik ekip, yönetim kurulu, kulüp personeli farkındalık eğitimlerinden geçecek. Kulübümüzün tesislerini aile dostu haline getireceğiz. Kendi etki alanımızı düzenledikten sonra bunu camiamıza yayarak onlar için de bir refleks olmasını sağlamayı hedefliyoruz"ifadesini kullandı.

        'KADINLARIN GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

        Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu ise Tüpraş’ın toplumun değişim ve dönüşümüne öncülük yapmak gibi bir sorumluluğu olduğunu belirtti. Yelmenoğlu, "2015 yılından bu yana toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklandık. Topluluğumuzun ‘Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum’ projesi kapsamında, kadınların güçlenmesi için hem iş yerinde, hem topluma yönelik önemli çalışmalarla farkındalık yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün bu hedefimizi futbola taşıyarak, daha geniş bir alanda eşitlik adına önemli bir farkındalık oluşturacağımıza inanıyoruz" dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa