Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Galatasaray derbi maçının perde arkası: Hasan Şaş kendinden geçti! - Fenerbahçe Haberleri
        • 1

          Fenerbahçe-Galatasaray derbisi nefesleri kesti! Birçok gol pozisyonunun olduğu maçta gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 sona erdi. Kadıköy'e lider gelen ve beraberlikle birlikte puanını 54'e çıkaran Galatasaray, haftayı lider tamamlamayı garantilerken Kadıköy'deki galibiyet hasretini ise sonlandıramadı. 90+4. dakikada yaşanan bir pozisyon ise Hasan Şaş'ı çileden çıkardı...

        • 2

          Galatasaray, 90+4. dakikada sağ kanattan ceza sahasına girerken Tolga Ciğerci ile gole çok yaklaştı. Milli futbolcunun vuruşunda gol olmazken bu pozisyon, 2012 yılında yine Kadıköy'deki derbide Milan Baros'un direkten dönen şutu akıllara getirdi.

        • 3

          Galatasaray yardımcı antrenörü Hasan Şaş, 90+4. dakikada Tolga Ciğerci'nin kaçırdığı bu gol sonrasında saha kenarında kendinden geçti, yerleri yumrukladı.

        • 4

          Öte yandan Fenerbahçe'de Nabil Dirar, 72. dakikada oyundan çıkarken sarı-lacivertli taraftarlardan tepki gördü. Yerini Fernandao'ya bırakan Faslı futbolcu, saha kenarına gelirken Fenerbahçe taraftarlarının ıslıklı protestosuna maruz kaldı.

        • 5

          Fenerbahçe taraftarı, maçın başında ise görsel şova imza attı. Tüm tribünler ellerindeki sarı-lacivertli kartonları kaldırdı. Daha sonra Spor Toto Tribünü'nde Galatasaray'ın Kadıköy'de son galibiyetinin 1999 yılında olduğu belirtilerek, açılan dev pankartta "Gelenekte 19. yıl" yazıldı. Bu pankartın altında ise "Yönetmen Fenerbahçe." yazısı yer aldı.

        • 6

          Bu pankartın ardından aynı tribünde 3 boyutlu bir görsel sergilendi. Görselde, bir Fenerbahçeli taraftarın tek eliyle ağlayan aslanın boğazını sıkması dikkati çekti. Maraton tribününün tamamında ise kartonlarla "Kaderinden kaçamazsın." yazısı oluşturuldu.

        • 7

          Öte yandan dev derbiyi statta misafir tribününde takip eden Galatasaray taraftarına Fenerbahçe marşları dinletmek ve seslerini bastırmak içi hazırlık yapan sarı-lacivertli yönetim misafir, tribününün hemen önüne dev hoparlör sistemi kurdu.

        • 8

          YÖNETİCİDEN ÇİRKİN HAREKET

          Fenerbahçe yönetim kurulu yedek üyesi Cenk Başak'ın, Galatasaray taraftarlarına yönelik yaptığı hareketler büyük tepki çekti. Sarı kırmızılı taraftarlar sosyal medyadan da bu hareketi kınarken, tepkilerini dile getirdiler.

        • 9

          ALEX'E SEVGİ SELİ!

          Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza, derbiyi statta izledi. Yıllarca Fenerbahçe formasıyla Galatasaray derbilerinde boy gösteren eski Brezilyalı futbolcu, futbolu bıraktıktan sonra ilk kez bir derbiyi stattan takip etti. Karşılaşmayı locadan takip eden Alex'e sarı-lacivertli taraftarlar sevgi gösterilerinde bulunarak tezahüratlar yaptı.

        • 10

          SAHA KENARINDA GERGİNLİK!

          Mücadele sırasında ise iki kulübe arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Fernando'nun yerde kaldığı kaldığı pozisyon sonrası hem Aykut Kocaman hem de Fatih Terim tepki gösterdi. Aykut Kocaman maçın 4. hakemine sitemini dile getirdi.

        • 11

          Aynı zamanda Fatih Terim de bizzat Aykut Kocaman ile değil ama 4. hakeme eleştirilerini iletti. İki yedek kulübesinden de isimler karşı karşıya geldi. Ancak olay büyümeden önlendi.

        • 12

          ALİ KOÇ TEZAHÜRATLARI!

          Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından Fenerbahçe tribünlerinden 'Ali Koç başkan Fenerbahçe Şampiyon' sesleri yükseldi. Okul açık tribününde başlayan tezahüratlar tüm stada yayıldı.

        • 13

          22 MAÇTIR KAZANAMIYOR!

          Galatasaray, Kadıköy'deki son 22 maçını da kazanamadı. Deplasmandaki son galibiyetini 22 Aralık 1999'da alan sarı-kırmızılı ekip, sonraki 22 resmi maçın 7'sinde berabere kalırken 15'inde sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

        • 14

          Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanında çıktığı son 22 müsabakada gol yollarında da büyük sıkıntı yaşadı. Sarı-lacivertli ekip karşısında bu müsabakalarda 14 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 43 gole engel olamadı.

        • 15

          Galatasaray, Kadıköy'de çıktığı 22 maçın 12'inde skor üretemezken, 3 müsabakada ise her iki takım da gol atamadı.

        • 16

          Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de son dönemde derbi kazanamıyor. Ligde haftayı lider bitirmeyi garantileyen Galatasaray, önemli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı bu kulvarda oynadığı son 11 maçını da kazanamayarak kötü bir seriye imza attı.

        • 17

          Galatasaray, Süper Lig'de son derbi galibiyetini, 2014-15 sezonunun 33. haftasında Beşiktaş'a karşı elde etti. Rakibini, 24 Mayıs 2015'te Türk Telekom Stadı'nda 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar, sonrasında ligde çıktığı hiçbir derbiyi kazanamadı.

        • 18

          Galatasaray'ı ağırlayan sarı-lacivertliler, rakibine iç sahada 1999 yılından bu yana kaybetmiyor. Sahasında son derbi yenilgisini 17 Nisan 2005'te Beşiktaş'a karşı alan Fenerbahçe, Galatasaray'la Kadıköy'de oynadığı son 22 maçta 15 galibiyet, 7 beraberlik elde etti.

        • 19

          Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kariyerindeki 22. derbi sınavını Galatasaray karşısında verdi. Bugüne dek Beşiktaş ve Galatasaray karşısında 22 derbiye çıkan Kocaman, bu karşılaşmalarda 8 galibiyet alırken sahadan 8 kez berabere ayrıldı, 6 kez kaybetti.

        • 20

          Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde Fenerbahçe ile daha önce 27 derbi yaptı. Sarı-kırmızılı takım bu derbilerin 10'unu kazanırken, 8'inde berabere kaldı, 9'unda ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

        • 21

          LİG TARİHİNDE İLK KEZ!

          Süper Lig tarihinde ilk kez Fenerbahçe il Galatasaray arasında oynanan iki derbi de golsüz eşitlikle tamamlandı. Ligin ilk yarısında 9. haftada Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan derbi de yine 0-0 eşitlikle bitmişti. Böylece bu sezon oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında iki takım da birbirine üstünlüğü sağlayamadı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa