Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Doğuş, tribün gelirleriyle diğer takımlara fark attı! - Futbol Haberleri

        THY Euroleague’in son şampiyon olarak çıtayı yükselten, Avrupa ve dünya basketbolunda bir marka haline gelen Fenerbahçe Doğuş, ezeli rakipleri de dahil Türkiye Ligi’nde yer alan 15 rakibinin toplamının neredeyse iki katına yakın tribün geliriyle de farkını gösterdi. Basketbolda zirveye giden yolda basamakları birer birer çıkan, uzun yıllardır planlı programlı bir şekilde yaptığı yatırımları önemli sponsorluk anlaşmalarıyla taçlandıran Sarı-Lacivertli kulüp, Avrupa genelinde dahi çok az kulübün elde edebileceği bir tribün geliri kaynağını yaratmış oldu.

        REKLAM

        ANADOLU EFES 2. SIRADA

        Basketfaul.com adlı internet sitesinin yaptığı araştırmaya göre Kanarya’nın, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve THY Euroleague’de bu sezon kombine satışlarından (7 bin) elde ettiği gelirle birlikte toplam gişe hasılatının sezon sonu itibarıyla 18 milyon 500 bin TL’yi bulması bekleniyor. Buna karşılık, Tahincioğlu BSL’de geride kalan ve içinde ezeli rakipler Galatasaray Odeabank ile Beşiktaş Sompo Japan’ın da yer aldığı 15 kulübün toplam gişe hasılatı ise 11 milyon 200 bin TL civarında...

        .png
        .png

        Başka bir deyişle 15 kulübün toplam tribün geliri, Fenerbahçe’nin tek başına yaptığı hasılatın ancak % 60’ına karşılık geliyor... Sarı-Lacivertli takımın ardından ligin en çok tribün geliri elde eden takımı ise Euroleague’deki diğer temsilcimiz Anadolu Efes oldu. Efes, 2 milyon 50 bin TL gelirle F.Bahçe’yi takip ederken, taraftarlarıyla nam salan Pınar Karşıyaka ise 1 milyon 800 bin TL’lik tribün geliriyle 3. sıraya oturdu. Beşiktaş Sompo Japan, 1 milyon 600 bin TL ile 4. sırayı alırken, Galatasaray Odeabank ise 950 bin TL’lik gişe hasılatıyla 6. sırada yer buldu.

        .png
        .png
        REKLAM

        DEVRİMLERLE GELEN BAŞARI

        Fenerbahçe'nin camia olarak büyük hedefler doğrultusunda yola çıkması başarının fitilini ateşleyen ilk adımdı. Bu bağlamda hem Euroleague sürecinde uzun yıllar Kanarya’ya sponsorluk anlamında büyük destek veren hem de 200 milyon TL’ye mal olan Ülker Salonu’nu Sarı-Lacivertli kulübe kazandıran Ülker, F.Bahçe’nin başarıya giden yoldaki ilk ve en büyük destekçisi oldu. Ardından Kanarya, 2. büyük devrimi ise efsane coach Zeljko Obradovic’i takımın başına getirerek yaptı. Obradovic’in gelişi ve çıtanın yükselişiyle tribünler doldu, başarıya giden yolda kapılar ardına kadar açılmış oldu. Kanarya, bu sezon başından beri ise yola yeni isim sponsoru Doğuş’un desteği ile devam ediyor.

        AVRUPA'DA 3. BASAMAKTA

        Fenerbahçe Doğuş, THY Euroleague’de bu sezon şu ana kadar oynanan maçlar sonunda ortalama 11 bin 414 seyirci ile 16 takım arasında 3. sırada yer alıyor. Ligde şu ana kadar 8 maçı evinde oynayan Kanarya, tribünlere toplamda 91 bin 308 seyirci çekerken, toplam seyircide de Maccabi Fox’un ardından (98 bin 60) 2. sırayı aldı. Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas, maç başına 12 bin 155 seyirci ortalamasıyla ilk sırayı alırken, İspanyol Baskonia da 11 bin 699 seyirciyle 2. sıraya oturdu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa